Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 7: Jessie Ware – Devotion


Ακούγοντας Jessie Ware, γυρίζω πίσω τον χρόνο περίπου 15 χρόνια. Ακούω στη διαπασών En Vogue, Aaliyah, Boyz II Men, Whitney Houston, Maxwell, Lauryn Hill και Erykah Badu στα διπλά cd που είχα αγοράσει, αποταμιεύοντας, μιας και οι συλλογές έφταναν μέχρι και τις 7.450 δραχμές. Μερικές φορές, ήμουν τολμηρός κι αγόραζα ολόκληρο το album. Αυτό θα πήγαινε 4.950 ή 5.050 δραχμές, πάντα ένα κατοστάρικο διαφορά είχαν.

Τα Σάββατα, ως παιδί του MTV, στρωνόμουν στον διθέσιο καναπέ, που τις καθημερινές ήταν πιασμένος από τους μεγάλους, βλέποντας European και US top-20 και κρατούσα αρχείο με τις εικοσάδες. Πολύ μου είχε κακοφανεί, που οι En Vogue πουλούσαν λιγότερο από τις TLC και το “Rainbow” της Mariah είχε πάει No 1 στο Billboard, ενώ το “My love is your love” της Whitney είχε μετά βίας φτάσει το No 13. Ευτυχώς, η συνεργασία Brandy και Monica με έβγαλε νωρίς από το δίλημμα για το ποια είναι καλύτερη. Αγόρασα και τους δύο δίσκους, μιας και θεώρησα πως αυτή η συνεργασία είναι σταλμένη από τον Κοέλιο και τις συνομωσίες του σύμπαντος.

Μεγάλωσα με rnb, δεν ντρέπομαι να το πω. Πέρασα φασάρα στις αρχές των 00’s, στην οποία σε όλες τις πρώτες μου διακοπές εμφανιζόμουν με μπαντάνες στα μαλλιά, δαχτυλίδια, αμάνικα μπλουζάκια και φαρδιά παντελόνια με τσέπες. Τα στιλιστικά μου είδωλα ήταν ο Wanya Morris των Boyz II Men κι ο DAngelo. Σύντομα κατάλαβα πως τουλάχιστον τα αμάνικα δεν με κολάκευαν διόλου. Σιγά-σιγά, το πήρα χαμπάρι και για τα υπόλοιπα.

Εκτός από το γεγονός ότι το album της Jessie Ware το βάζω στο player και το αφήνω να παίζει με τις ώρες, γιατί όπως έλεγαν και μερικοί παρουσιαστές της γενιάς μου “There are some well-crafted songs in there”, είναι κι αυτό το θέμα με τις αναμνήσεις που με επηρεάζει. Ακούω “Devotion” και με λούζουν οι θύμησες.

No 8: Alt-J – An Awesome Wave
No 9: The Black Keys – El Camino
No 10: Wanda Jackson – Unfinished Business
No 11: The Vaccines – Come Of Age
No 12: The xx - Coexist
No 13: Noisettes - Contact
No 14: Frank Ocean - channel ORANGE
No 15: Grizzly Bear - Shields
No 16: Santigold - Master Of My Make-Believe
No 17: Grace Potter & The Nocturnals - The Lion The Beast The Beat
No 18: Emeli Sande - Our Version Of Events
No 19: Ellie Goulding - Halcyon
No 20: Jens Lekman - I Know What Love Isn't

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.