Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 6: Dr. John – Locked Down


Ο Δόκτορας σηκώνεται από το λήθαργο. Είναι αργός στις κινήσεις του, μετά βίας πάει στην τουαλέτα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Κι αν αναλογιστείς πως το δωμάτιο της τουαλέτας είναι μόλις 17 βήματα μακριά, ένα λεπτό είναι πολύς χρόνος. Και δεν είναι και σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είδε παράξενα πράγματα στον ύπνο του.

Ο Δόκτορας μένει στη Νέα Ορλεάνη, είναι 72 χρονών και του φαίνεται. Κάτω από άλλες συνθήκες, θα ήταν 72, αλλά θα έμοιαζε με 29. Γιατί εκεί γύρω, σε ένα δίλημμα που του έβαλε η κομπογιαννίτισσα μάγισσα του Δέλτα του Μισισιπή, Κλοέ, αποφάσισε πως δεν θέλει μαγεία στη ζωή του. Έτσι, η ζωή του ακολούθησε τον παραδοσιακό τρόπο γήρανσης, τη στιγμή που έβλεπε τους φίλους του, που είχαν διαφορετική κρίση, να μην μεγαλώνουν ούτε μία μέρα. Κάποιοι είπαν ότι είχαν πουλήσει την ψυχή τους στον Διάβολο. Κι ίσως να ήταν αλήθεια, αυτά τα μυστικά δεν μαθαίνονται εύκολα.

Ο Δόκτορας βάζει το απογευματινό του μπέρμπον, ανάβει ένα πούρο, που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα του φτουρήσει για μερικές ώρες και κάθεται στο παράθυρο, χαζεύοντας το “έξω”.  Δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον. Αλλά λίγο πιο μακριά, το Mardi Gras ξεχειλίζει από ουσίες, ιδρώτα, χορό, σεξ και όργια. Θα ήθελε να το ζήσει μια τελευταία φορά, αλλά ξέρει πως αυτό είναι δύσκολο. Γιατί η μάγισσα τον προειδοποίησε πως με την απόφασή του να ζήσει φυσιολογικά, αν ποτέ αποφάσιζε να αλλάξει, θα μπορούσε να το κάνει μόνο για μία μέρα. Αυτή η μία μέρα όμως θα του κόστιζε τα χρόνια που θα μεσολαβούσαν από την ηλικία των 29 μέχρι την ημέρα που θα αποφάσιζε πως θα πουλούσε την ψυχή του. Στην περίπτωση αυτή, ο Δόκτορας θα γινόταν μονομιάς 115. Άρα, νεκρός.

Ο Δόκτορας είναι μόνος του. Δεν έχει γυναίκα, μιας και τον παράτησε εδώ και χρόνια για έναν Γάλλο ηθοποιό, μέλος ενός περιπλανώμενου θεατρικού θιάσου, που έφυγε μόνιμα για το Παρίσι. Δεν έχει παιδιά, παρά μόνο μια φουντωτή γάτα, ενώ η γυναίκα που τον βοηθάει στο σπίτι δεν μιλάει ποτέ, αφού τον φοβάται. Βλέπεις, ο Δόκτορας είναι συνεχώς κακόκεφος, έχει γρέζι στη φωνή από το αλκοόλ και το κάπνισμα και σπανίως έχει να πει καλή κουβέντα σε άνθρωπο. Αλλά είναι ονειροπόλος. Αυτό βέβαια δεν το ξέρει η γυναίκα που του καθαρίζει.

Ο Δόκτορας πάει τελικά στην τουαλέτα, αλλά λίγο πριν τα κατεβάσει, τα κάνει πάνω του. Κανείς δεν είναι εκεί, για να τον βοηθήσει. Ακόμα κι ο γάτος του, βγαίνει από το πορτάκι έξω στον κήπο, αφού δεν αντέχει τη μυρωδιά. Του παίρνει περίπου 33 λεπτά, για να καθαρίσει το χάλι που έχει προκαλέσει. Εξουθενωμένος μετά, ξαπλώνει στον καναπέ. Είναι από τις φορές που λυπάται τον εαυτό του. Είναι από τις φορές που καταλαβαίνει πως θα πεθάνει μόνος του, πιθανόν από την ανάγκη του να πάει γρήγορα στην τουαλέτα στη μέση της νύχτας.

Ο Δόκτορας σηκώνεται. Φοράει ένα σακάκι λεπτό, μιας και τη συγκεκριμένη μέρα του Μαρτίου δεν έχει πολύ κρύο, κλείνει όλα τα φώτα και τις πόρτες, παίρνει όλα τα λεφτά του, καλεί ένα ταξί και φεύγει από το σπίτι με τη χαρά στα σκέλια. Δεν τον νοιάζει που απόψε είναι η τελευταία μέρα της ζωής του. Γιατί θα την γλεντήσει, όπως δεν γλέντησε ποτέ τίποτα τα τελευταία 43 χρόνια.

No 7: Jessie Ware - Devotion
No 8: Alt-J – An Awesome Wave
No 9: The Black Keys – El Camino
No 10: Wanda Jackson – Unfinished Business
No 11: The Vaccines – Come Of Age
No 12: The xx - Coexist
No 13: Noisettes - Contact
No 14: Frank Ocean - channel ORANGE
No 15: Grizzly Bear - Shields
No 16: Santigold - Master Of My Make-Believe
No 17: Grace Potter & The Nocturnals - The Lion The Beast The Beat
No 18: Emeli Sande - Our Version Of Events
No 19: Ellie Goulding - Halcyon
No 20: Jens Lekman - I Know What Love Isn't

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.