Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Blogovision 2011 – No 20: Laura Marling – A Creature I Don’t Know

Για τη συνέπειά της. Για την υπέροχη φωνή της, που δεν κάνει φανφάρες, αλλά στάζει πόνο, ντέρτι και ειλικρίνεια. Για την ικανότητά της να δουλεύει τις μελωδίες της σε σημείο που καμία ογκώδης ενορχήστρωση δεν θα μπορούσε να τις γεμίσει περισσότερο, παρά μόνο η κιθάρα της. Για το νεαρό-σοφό της ηλικίας της. Για τη διακριτικότητά της. Για το σχεδόν country που η Ευρώπη και η Αγγλία σχεδόν έχουν.

Γιατί στο 20 κι όχι πιο πάνω; Γιατί θα ήθελα να ακούσω κάτι πιο ανατρεπτικό, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες δουλειές της.

Γιατί στο 20 κι όχι πιο κάτω; Γιατί το άκουσα πιο ευχάριστα από R.E.M. και Radiohead, kill me now.

Διάβασε εδώ ολόκληρη την κριτική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή!
Μην ξεχνάς να βάζεις στα επόμενα posts και τις προηγούμενες θέσεις σου κάτω από το εκάστοτε post.
:-)

Nickolas είπε...

θενξ και οκέιζ! ;)

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.