Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 16: Santigold – Master Of My Make-Believe


Η Χρυσούλα είναι ένα μαύρο κορίτσι που ακούει New Order και Depeche Mode. Στα κρυφά και Cyndi Lauper, αλλά δεν έχει σημασία για την ώρα. Οι φίλοι της κάνουν τατουάζ και battles με RUN-DMC, τη θεωρούν μπάζο, αλλά δεν της το έχουν πει ποτέ, ενώ η μάνα της, της λέει όποτε έχει ευκαιρία: “Δεν είναι για σένα αυτά. Έχεις δει καμιά μαύρη να τραγουδάει τις αηδίες που ακούς; Έχεις δει μαύρο Πρόεδρο; Έχεις δει γυναίκα Πρόεδρο; Βοήθα με στα πιάτα”.

Η Χρυσούλα, στη σχολική γιορτή, φοράει ένα ροζ κολάν και μια ξανθιά περούκα, ανεβαίνει με τη σχολική ορχήστρα στη σκηνή και τραγουδάει Debbie Harry, φορώντας μόνο ένα σουτιέν. Ο Διευθυντής την αποβάλλει για μία εβδομάδα, ενώ ο πατέρας της την αναγκάζει να πάει στο κατηχητικό. Τη δεύτερη Κυριακή που θα πάει, θα χάσει την παρθενιά της. Διπλά.

Η Χρυσούλα φεύγει από το πατρικό της για τη Νέα Υόρκη στα 20 με σκοπό να γίνει καλλιτέχνης. Για τέσσερα χρόνια έχει δουλέψει part-time σε βενζινάδικο, ενώ μερικές φορές έχει ικανοποιήσει παντρεμένους κι υπεράνω πάσης υποψίας άνδρες άνω των 50 ετών προς 50 δολάρια τον έναν. Ένας από αυτούς κι ο πρώην Διευθυντής του σχολείου της. Απ' αυτόν ζητάει 80. Τα πρώτα χρήματα τα έχει φάει. Τα δεύτερα τα έχει κάνει κομπόδεμα.

Η Χρυσούλα κάθεται πάνω από το keyboard, κλείνει τα μάτια και χτίζει χάρτινα σκηνικά με θάλασσες και πειρατές από πίσω της, Θεούς να παλεύουν με δαίμονες μπροστά της, φρικιά σαν κι αυτή να κάνουν παρέλαση, χτυπώντας ταμπούρα στα δεξιά της και τσιφούτηδες επαναστάτες στα αριστερά, που φτάνουν κοντά στη φασαρία, αλλά τελικά είναι κότες και κάνουν πίσω.

Η Χρυσούλα τρώει πολλά χαστούκια. Τα αληθινά δεν την αφορούν, τα έχει ξαναφάει. Τα αλληγορικά της τρώνε τα σωθικά. Έχει φτάσει τα 30. Αλλά επιμένει.

Η Χρυσούλα κυκλοφορεί επιτέλους το πρώτο της τραγούδι το 2008. Και ψηφίζει φανατικά τον πρώτο έγχρωμο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

17: Grace Potter & The Nocturnals – The Lion The Beast The Beat
18: Emeli SandeOur Version Of events
19: Ellie GouldingHalcyon
20: Jens Lekman – I Know What Love Isn’t

3 σχόλια:

Lorelai Sebastian είπε...

aaaa to eliosa auto to album fetos!nice choice!

Nickolas είπε...

δεν το κόβω να κάνει και πολλά εδώ μέσα πάντως, γιατί όλοι έχουν το σύνδρομο "πάμε για πρωτότυπα ντεμπούτα, που δεν έχει ακούσει άνθρωπος τύπου". Κι όταν βγάλουν δεύτερο δίσκο, τους αφήνουμε πάλι πίσω. Είναι λίγο κουραστικό αυτό με τα ντεμπούτα: αποδοχή, αποθέωση, δεύτερο album, πάμε γι'άλλα. Με λίγα λόγια, συμφωνώ μαζί σου lol

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις για το κυνήγι του μεγάλου ντεμπούτου...

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.