Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 15: Grizzly Bear – Shields


Το Αρκούδι παράτησε ένα άλλο αρκούδι, γιατί δεν είχε αρκετές τρίχες πάνω του, ώστε να το αγαπήσει πραγματικά. Στον κόσμο των αρκουδιών, αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα πολύ φυσιολογικό, μιας και καθορίζει τις εκκρίσεις τεστοστερόνης στο ανδρικό σώμα. Το Αρκούδι δεν κοιμάται καλά μετά από αυτό.

Το Αρκούδι έφτιαχνε μουσική, αλλά δεν το είχε πάρει ποτέ στα σοβαρά. Μέχρι που σκέφτηκα να το πάρει στα σοβαρά. Κι ονόμασε τον μουσικό εαυτό του “Αρκούδι”, για να μην μπερδεύεται. Την ομάδα ακολούθησαν κι άλλα τρία, διόλου άτριχα αρκούδια.

Το Αρκούδι ξέρει πολύ καλά να γράφει ιστορίες για καρδιές που μπορούν να σπάσουν στην επαφή τους με το εκάστοτε συναίσθημα. Ξέρει να γράφει για τη μοναξιά του και την ανάγκη του για αγάπη με τέτοιο τρόπο, που κάθε δονκιχωτική προσπάθεια να το παίξει ανεξάρτητος και μάγκας, έχει ως αποτέλεσμα να τρώει τα μούτρα του με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο, μιας και δεν έχει για τι πράγμα να γράψει.

Το Αρκούδι έχει γράψει πολλά τραγούδια πλέον. Έχει καλύψει με μαεστρία όλα τα συναισθήματα που μπορεί κάποιος να βιώσει μέσα σε μια σχέση, αλλά κι έξω από αυτήν, σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές του εμπειρίες. Δυστυχώς για την ψυχοσύνθεσή του, συνεχίζει να μην κοιμάται καλά, καθώς καταλαβαίνει ότι αρχίζει να γεννάει καινούργια συναισθήματα με τον καιρό...


No 16: Santigold - Master Of My Make-Believe
No 17: Grace Potter & The Nocturnals - The Lion The Beast The Beat
No 18: Emeli Sande - Our Version Of Events
No 19: Ellie Goulding - Halcyon        
No 20: Jens Lekman - I Know What Love Isn't

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.