Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 14: Frank Ocean – channel ORANGE


Ο Χριστόφορος γεννιέται στην Καλιφόρνια, αλλά μεγαλώνει στη Νέα Ορλεάνη. Ακούει Celine Dion και Anita Baker, χωρίς να ντρέπεται, ενώ για να τα βγάλει πέρα, τραγουδά σε γειτονικές χορωδίες, με σκοπό να τον ανακαλύψει κάποιος.

Ο Χριστόφορος δεν μπορεί να προσδιορίσει τη σεξουαλικότητά του, μιας και μέχρι τα 18 του δεν έχει έρθει σε ερωτική επαφή με κανέναν και με καμία. Είναι την ίδια χρονιά, που ο τυφώνας Κατρίνα πλημμυρίζει όλη τη Λουιζιάνα. Όλη η οικογένειά του μένει άστεγη και βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο λίγο πιο έξω από τη Νέα Ορλεάνη, σε προκάτ που χαρίζει η αμερικάνικη κυβέρνηση στους πληγέντες. Εκεί, λίγο πριν κλείσει τα 19, γνωρίζει τον Χ κι έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά στη ζωή του πίσω από ένα φυσικό σκάμμα. Χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Ο Χριστόφορος είναι απεγνωσμένα ερωτευμένος. Οι γονείς του Χριστόφορου και του Χ αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι γίνεται, μιας και στα προκάτ δεν υπάρχει ηχομόνωση. Έπειτα από ένα intervention, οι δύο οικογένειες αποφασίζουν να τους κρατήσουν μακριά. Τα παιδιά κλέβονται την επόμενη μέρα και πάνε στο Los Angeles.

Ο Χριστόφορος θέλει να γίνει τραγουδοποιός. Ο Χ θέλει να γίνει πορνοστάρ. Συμφωνούν πως όποιος πετύχει πρώτος, θα βοηθήσει τον άλλον. Ο Χ παίρνει τον πρώτο του σημαντικό ρόλο, φεύγει για τη Silicon Valley και δεν ξαναγυρίζει ποτέ. Ο Χριστόφορος πέφτει σε κατάθλιψη και το μόνο που ψιθυρίζει πρωί-βράδυ, ακόμα και στον ύπνο του, είναι το δίστιχο: “I dont like you/I just thought you were cool enough to kick it”.

Ο Χριστόφορος γράφει πολλά τραγούδια για πολλούς καταξιωμένους και μη, αλλά το δίστιχο το κρατάει για αυτόν. Όταν το κυκλοφορεί, αφιερώνει τα λόγια αυτά στον Χ κι όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί του.

Ο Χριστόφορος συναντά ξανά τον Χ μετά από 5 χρόνια. Ο Χ είναι άρρωστος βαριά κι ίσως έχει λίγους μήνες ζωής ακόμα. Του λέει ότι τον αγαπάει. Ο Χ του ζητάει συγγνώμη. Κι είναι πλέον μαζί. Για όσες εικόνες, ήχους και λόγια προλάβουν να αναπληρώσουν και να αναβιώσουν μέσα στους μήνες που έχουν μπροστά τους.

No 15: Grizzly Bear - Shields
No 16: Santigold - Master Of My Make-Believe
No 17: Grace Potter & The Nocturnals - The Lion The Beast The Beat
No 18: Emeli Sande - Our Version Of Events
No 19: Ellie Goulding - Halcyon
No 20: Jens Lekman - I Know What Love Isn't


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.