Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 13: Noisettes – Contact


Η Ελιζαμπέτα – Μαρία είναι από τη Ζιμπάμπουε, ζει στο Λονδίνο και όνειρό της είναι να γυρίσει τον κόσμο ως μέλος ενός τσίρκου. Η μητέρα της την έχει μάθει να παίζει κιθάρα και μπάσο, μιας κι η ίδια είναι δασκάλα μουσική σε ηλικιωμένους που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια. Ο πατέρας της δεν ζει. Ξεκινάει μαθήματα σε μια ομάδα τσίρκου στην ηλικία των 16, την ίδια στιγμή που πολλοί από τους συμμαθητές της πάνε στο Κολέγιο. Η Ελιζαμπέτα – Μαρία έχει ένα βασικό πρόβλημα. Είναι πολύ ψηλή, έχει ιδανικές αναλογίες, αλλά είναι και πολύ άσχημη.

Η Ελιζαμπέτα – Μαρία θα μπει στον πρώτο της θίασο στην ηλικία των 19 και θα συμμετέχει στο πρώτο της σόου στη Παρίσι. Εκεί, θα γίνει το εξής παράδοξο: Ένα από τα λιοντάρια θα της ορμήσει, θα τη δαγκώσει στο μάγουλο και το ασθενοφόρο θα τη μεταφέρει άμεσα στο πρώτο νοσοκομείο της περιοχής. Το πρόσωπό της θα σωθεί ως διά μαγείας με πλαστικές επεμβάσεις και μετά το πέρας αυτών, η Ελιζαμπέτα – Μαρία θα γίνει το αντικείμενο του πόθου πολλών αντρών με την εκτυφλωτική της ομορφιά.

Η Ελιζαμπέτα – Μαρία απολύεται από τον θίασο του τσίρκου, μιας και φαίνεται ότι τα λιοντάρια δεν χαίρονται όταν τη βλέπουν. Η ίδια γυρίζει στο Λονδίνο, εθίζεται στο αλκοόλ και στις παραισθησιογόνες ουσίες και θεωρεί(ται) πως είναι ξοφλημένη. Η πιο αγαπημένη από τις παραισθήσεις της είναι να βλέπει πως παίρνει την κιθάρα της ως το alter ego της, Sister Rosetta, για να παίξει τραγούδια των Stooges, της Grace Jones και του George Benson μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό από λιοντάρια και άσχημα μαύρα κορίτσια που έχουν δαγκωνιές στα μάγουλά τους. Όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία, κοιμάται μέχρι το επόμενο απόγευμα. Και πάλι από την αρχή.

Η Ελιζαμπέτα – Μαρία θα χάσει τη μητέρα της και αυτό θα την ταρακουνήσει για τα καλά. Τώρα θα πρέπει να βρει τρόπο να δουλέψει, για να ζήσει. Ο διευθυντής της Μονάδας Νεφρού της προτείνει να πάρει τη θέση της μητέρας της και να παραδίδει μαθήματα κιθάρας στους ηλικιωμένους ασθενείς. Εκείνη δέχεται αναγκαστικά, μιας και δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο.

Η Ελιζαμπέτα – Μαρία ταυτόχρονα με τη δουλειά, ξεκινάει να γράφει και τα πρώτα της τραγούδια. Το πρώτο το ονομάζει “Sister Rosetta” και είναι ένας διάλογος με τον εαυτό της. Αργότερα, αυτό θα είναι και η αφορμή να υπογράψει το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο, με την παρότρυνση και βοήθεια ενός μάνατζερ, που πηγαινοφέρνει τον πατέρα του στην κλινική για αιμοκάθαρση.

Η Ελιζαμπέτα – Μαρία είναι πλέον μια υπερταλαντούχα μουσικός, που όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις φοβίες και τις ανασφάλειές της. Κρυφά τα βράδια, συνεχίζει να μαστουρώνει, για να αντέξει το γεγονός πως κανείς δεν πιστεύει στο ταλέντο της εξαιτίας της εξωτικής και ασυνήθιστης ομορφιάς της. Καμιά φορά εύχεται να μην την είχαν σώσει από το λιοντάρι.

Η Ελιζαμπέτα – Μαρία δεν έχει ερωτευτεί ποτέ, παρά μόνο στις παραισθήσεις της. Εκεί, τραγουδάει για ένα κορίτσι, που είναι ερωτευμένο και ντρέπεται να το πει...

No 14: Frank Ocean - channel ORANGE
No 15: Grizzly Bear - Shields
No 16: Santigold - Master Of My Make-Believe
No 17: Grace Potter & The Nocturnals - The Lion The Beast The Beat
No 18: Emeli Sande - Our Version Of Events
No 19: Ellie Goulding - Halcyon
No 20: Jens Lekman - I Know What Love Isn't


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.