Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 12: The xx – Coexist


Οι Απαγορευμένοι είναι νέο καθεστώς. Δημιουργήθηκαν από την ανάγκη τους να μιλήσουν για τα άδυτα της ανθρώπινης φύσης, για τα μύχια της ψυχής σου, για αυτά που κάνεις στο κρεβάτι σου και δεν τα λες, για αυτά που κάνεις στο μυαλό σου και δεν τα παραδέχεσαι. Είναι η φωνή του υποσυνείδητού σου, που σου φωνάζει με reverb: “Ξύπνα κι ας μην μπορείς, αρκεί σε κάποια σκοτεινή γωνία του εγκεφάλου σου να το θες”.

Οι Απαγορευμένοι μιλούν για αγγέλους, για δαίμονες, για τις αλυσίδες που μόνος σου τυλίγεις γύρω από τις ορμές σου, για τις προσπάθειες που έχεις κάνει με σκοπό να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, για αυτές που δεν τόλμησες ποτέ, για τα ηλιοβασιλέματα που έχασες, για αυτά που είδες και δεν εκτίμησες, για τα τραγούδια που ποτέ δεν ψιθύρισες, για αυτά που έγραψες και δεν ψιθύρισαν άλλοι. Είναι όλα αυτά που είσαι κι όλα αυτά που ποτέ δεν πρόκειται να γίνεις. Όλα σε ένα.

Οι Απαγορευμένοι δρουν ανενόχλητοι στις άκρες τις σκιάς του κορμιού σου, που σχηματίζεται από το χαμηλό φως της τουαλέτας, καθώς βγάζεις τα πρώτα υγρά της ημέρας γύρω στις πεντέμισι το πρωί. Δρουν στο άνοιγμα που υπάρχει στο πρώτο συρτάρι του γραφείου σου, που δεν έχεις κλείσει καλά και ίσα-ίσα που χωράνε να εισχωρήσουν μερικές ανάσες οξυγόνου. Δρουν σε κάθε μικρό πράγμα που από απροσεξία δεν έχεις φροντίσει να επιμεληθείς και σου υπενθυμίζουν με διφωνίες και χαοτικές ατμόσφαιρες πως κάθε μικρή ατέλεια της ζωής σου είναι αυτή που σε κάνει ξεχωριστό ή ξεχωριστή.

Οι Απαγορευμένοι είναι δύο του αντίθετου φύλου κι αλληλοσυμπληρώνονται. Δεν έχουν κακίες ο ένας για τον άλλον, δεν προσπαθούν να κλέψουν τη μερίδα του λέοντος, δεν ανταγωνίζονται, δεν τρέχουν, για να δουν ποιος θα αντέξει περισσότερο στην κούρσα. Πορεύονται μαζί, στο ίδιο ύψος, στο ίδιο πλάτος και στο ίδιο μήκος, αγαπιούνται το ίδιο και πονούν κάθε φορά που κλαίει το είναι σου. Είναι αυτοί που ποτέ δεν προσέχεις στις χειρότερές σου στιγμές κι αυτοί που επικαλείσαι στις καλύτερές σου, για να γελάσεις και να χορέψεις.

Οι Απαγορευμένοι είναι μέσα σου και μην τολμήσεις να τους αγνοήσεις ξανά, γιατί αν το κάνεις, μπορεί να είναι οριστικά αργά.

No 13: Noisettes - Contact
No 14: Frank Ocean - channel ORANGE
No 15: Grizzly Bear - Shields
No 16: Santigold - Master Of My Make-Believe
No 17: Grace Potter & The Nocturnals - The Lion The Beast The Beat
No 18: Emeli Sande - Our Version Of Events
No 19: Ellie Goulding - Halcyon
No 20: Jens Lekman - I Know What Love Isn't


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.