Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Beyonce – 4


Ξεκινάω με το προφανές: Ήταν βιαστική η κυκλοφορία του “4” ή μου φάνηκε μόνο εμένα; Επίσης, ήταν επιεικώς μούφα το πρώτο single που διάλεξαν να οπτικοποιήσουν αυτή και η ομάδα της ή ακόμα οράματα βλέπω; Επιπλέον, η Beyonce συνηθίζει να πηγαίνει την pop και την contemporary r’n’b ένα βήμα μπροστά. Γιατί αυτή τη φορά ακούγεται 10 χρόνια πίσω; Και για να καταλήξω κάπου με αυτή την εισαγωγή, ο Babyface και η Diane Warren έχουν γράψει ιστορικές μελωδίες στα 90’s. Ποιος ο λόγος όμως να υπάρχουν ενεργά και σε ένα album της Beyonce μέσα στο 2011, που η μουσική εξουσιάζεται από indie μπάντες, hip-hop καινοτομίες, ηλεκτρονικά crossovers και multimedia projects από τη Bjork;

Ξεκινάω με το πόρισμα, γιατί όσο το ακούω, τόσο βαριέμαι: Ο δίσκος δεν είναι καλός. Δεν είναι (πολύ) αδιάφορος, δεν είναι κακοδουλεμένος, δεν στερείται μελωδίας και ερμηνειών (αντιθέτως, η φωνή της είναι στα καλύτερά της θεωρώ), αλλά είναι σαν να ακούω Brandy και 702 από τα 90’s. Ποιες είναι οι 702; Ακριβώς, δεν υπάρχει λόγος να τις ξέρεις, εκεί θέλω να καταλήξω (εκτός από το αριστουργηματικό “Where my girls at?”). Κι αυτό δεν είναι ‘φυσιολογικό’. Γιατί ακόμα και το “B’Day”, που για μένα ήταν λίγο αμφιλεγόμενο ως προς τη συνέπειά του, αποδείχτηκε σημαντικός δίσκος και προετοίμασε σωστά το έδαφος για το “Single ladies” και τη στροφή της σε λιγότερο r’n’b φόρμες. Αντιθέτως, εδώ επιστρέφει σε κάτι που ακόμα και οι Destiny’s Child θα ντρέπονταν να τραγουδήσουν.

Την κατάσταση σώζει η εισαγωγική τριάδα των “1+1”, “I care” και “I miss you”, ενώ κάπου σκάει μύτη και το “Countdown” (που samplάρει και Boyz II Men και πολύ το χάρηκα αυτό) και κάτι κάνει με τη σειρά του. Θα μπορούσα να ισχυριστώ πως το “4” θα μπορούσε να είναι εμπορικά ό,τι και το “Bionic” για την Christina κι ό,τι το “Blackout” για την Britney. Με τη διαφορά πως αυτές οι δύο ήταν καλές δουλειές, οπότε το οξύμωρο μπορεί να οδηγήσει σε εμπορικό θρίαμβο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου single. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, όλα να τα περιμένεις. Ακόμα και special edition με συμμετοχές από Pitbull, Justin Bieber και Ke-dollar-Ha (η κατά το “Glee” Ke$ha). Βαρέθηκα ήδη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.