Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

"King Elephant" King Elephant

Ναι, ναι, ναι...τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα στην πλατεία. Ξεκουβαλάς που και που και τα βλέμματα στρέφονται πάνω σου, ως μέρος της πλατείας.
Δεν γράφουμε πια συχνά γιατί όλα τα κείμενα μάλλον γυρνάνε σε "πολιτικά" και εδώ είναι απλά λίγο.
Γράφουμε όμως για να στηρίξουμε τα δικά μας εγχώρια αριστουργήματα, όπως τον εκπληκτικό Poordream, και σήμερα τον ιδιαίτερο King Elephant.
Δεν θα σας ζαλίσουμε.
Αντιγράφουμε από το newsletter της Inner Ear


H Inner Ear σας προσκαλεί σ’ ένα εξωτικό μουσικό ταξίδι στη συναρπαστική ζούγκλα του King Elephant. O ένας από τους τρεις Baby Guru, που μας συστήθηκε πρόσφατα στα live τους ως η ήρεμη δύναμη πίσω από τα ντραμς, έρχεται τώρα με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο να επιβεβαιώσει ότι η δημιουργία –και στην περίπτωσή του η μουσική- είναι η καλύτερη μορφή αυτό-ψυχανάλυσης.

Σε μια περίοδο της ζωής του που όλα πήγαιναν στραβά, ο King Elephant βρήκε καταφύγιο στο υπόγειο studio του και σαν γνήσιο νυκτόβιο αφιέρωσε όλη του την μεταμεσονύκτια ενέργεια σε ένα παιχνίδι με ήχους και όργανα (πιάνο, σαξόφωνο, κρουστά), ηχογραφώντας τον εαυτό του και δημιουργώντας άπειρα samples. O Obi Serotone (Baby Guru) βοήθησε στα φωνητικά και μετά ξεκίνησε η περιπέτεια του editing. Κόβοντας και ράβοντας αμέτρητα samples ο King Elephant άρχισε να χτίζει κομμάτια, πάντα με κυρίαρχο στοιχείο τα κρουστά. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύχρωμο ηχητικό ταξίδι που αλλάζει φόρμες σαν καλειδοσκόπιο, διεγείρει τις αισθήσεις και εξάπτει τη φαντασία. Αρχέγονοι ήχοι και Αφρικάνικα τύμπανα, jazzy διαθέσεις, διαλογιστικά samples, μελαγχολικές μελωδίες και ψυχεδελικά φωνητικά συνυπάρχουν στο βασίλειο του “King Elephant”.

Το album “King Elephant” κυκλοφορεί από την Inner Ear, σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd.


King Elephant ft. Obi Serotone - Appreciation by Inner Ear Records

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.