Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η μέρα που συλλήφθηκες.


Το An Art Called γεννήθηκε από το πουθενά. Ανάμεσα σε δίσκους και ιδέες και όνειρα και σκοπιές και πρωινές δουλειές και μεταμεσονύχτιες προβολές και ταξίδια που αγνάντευαν σε κάτι που δεν φαινόταν, αλλά ήταν πάντα εκεί. Ορατό μεταξύ αοράτων. Ο λόγος; Αυτός που συνοδεύει πάντα και χωρίς αφορμή τέτοιου είδους καμώματα. Η ανάγκη της ψυχής. Το καπελάκι της τέχνης που το κυνηγάς ασταμάτητα και τρέμεις μη σε καπελώσει από την θέλησή σου να σε αγαπήσει, όπως το αγαπάς από τη μέρα που γεννήθηκες. Λάθος. Από τη μέρα που συλλήφθηκες. Χωρίς σκοπό και όραμα και κέρδος. Για τους φίλους, για τους γνωστούς, για σένα, για κανέναν. Και πάντα με λιτότητα. Η λιτότητα είναι προσόν. Προσόν και ανάγκη, όταν είσαι άφραγκος και δεν τολμάς να πεις στη ρουφιάνα την τέχνη να κάνει τα στραβά μάτια για να σε βοηθήσει. Για αυτό και πεισμώνεις, χάνεις τον ύπνο σου για κάνα-δυο βράδια, γεμίζεις μια σακούλα σκουπιδιών με κουτάκια μπύρας και τα πας στην ανακύκλωση μπας και σε δει η ρημάδα και σε λυπηθεί που σκέφτεσαι την υγεία του πλανήτη, ξερνάς, ξυπνάς, παίρνεις το τηλέφωνο και αποφασίζεις να την γεννήσεις. Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να ανατρέφεις ένα παιδί που μόλις έκλεισε τα δύο του χρόνια. Και αν συνυπολογίσει κανείς πως μέχρι τα πέντε θα έχει συνθέσει την προσωπικότητά του, ακολουθούν άλλα τρία χρόνια θηλασμού. Γιατί η τέχνη έχει κι άλλο ένα κουσούρι, που δεν έχει ο άνθρωπος. Θέλει κανάκεμα. Θέλει να την καλοπιάνεις για να είναι καλή μαζί σου. Θέλει να την θηλάζεις μέχρι τα πέντε της χρόνια για να σου δώσει χαρακτήρα και υπόσταση. Θέλει να την αποθεώνεις και να την κάνεις ερωμένη σου, μέχρι το οιδιπόδειο να θεωρηθεί αθώο και θεμιτό. Στα δύο μας χρόνια λοιπόν. Στα άλλα τρία θηλασμού. Σε όσα μας ανεχτεί, πριν αποφασίσει πως θέλει να φύγει και να μείνει μόνη της σε κάποια γκαρσονιέρα του κέντρου κι εμείς της στέλνουμε ραβασάκια για να δούμε τι κάνει και πως τα περνάει…

P.S. We love you.

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.