Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Bella Venezia (67th Venice Film Festival)


Ξεκινησε ενα απο τα τρια μεγαλα ευρωπαικα φεστιβαλ κινηματογραφου και μια μανια με επιασε πως πρεπει να παρουσιασω τας συμμετοχας (τουλαχιστον καποιες) σε τουτο το παρτυ της οικονομικα μαρασμενης ¨γριας¨. Αυτο γιατι φετος μαλλον κατι νοστιμο μαγειρευτηκε εκει και πολλα και αξιολογα θα δουν τα ματακια των παρευρισκομενων.
Για να τα βαλλουμε ολα σε μια καποια ταξη βρε αδερφε, ας ξεκινησουμε με την ...

Επιτροπη: Προεδραρα παλι ο αλκοολας ο Ταραντινο, που παλι καλα που υπαρχει και αυτος και εχει γινει η Βενετια multiplex. Γουσταρω ανελεητα. Εταιρο μελος ο θεος Ντανυ Ελφμαν (Εφιαλτης των Χριστουγεννων, Συνθετης). Οι αλλοι ας μας ειναι αδιαφοροι. Αλλωστε δεν νομιζω οτι απευθυνομαι στον Δανικα. Αυτος εκει θα ειναι ηδη. Ή μηπως οχι;

Ελληνικες συμμετοχες: Εδω εχουμε τρεις σκηνοθετες, που ψεματα δεν θα σου πω, ουτε που τους εχω ξανακουσει, και αυτο βεβαια καμια σημασια δεν εχει.

Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη: ¨Attenberg¨ Γεώργιος Ζώης: ¨Casus Belli¨ Σύλλας Τζουμέρκας :¨Χώρα Προέλευσης¨ ( ανεξάρτητο τμήμα “Διεθνής Εβδομάδα Κριτικών” )

Μην περμενεις τρειλερ και υποθεσεις εδω. Πολλα θες. Το μονο που αναφερω ειναι η συμμετοχη του Γιωργου Λανθιμου ως ηθοποιου στην ταινια της Τσαγκαρη...μακαρι...

Διεθνεις συμμετοχες: Που τις λες και κραχτες ή πουλεν!!!

Σοφία Κόπολα ¨Somewhere¨
Εδω εχουμε πολυ ψωμι. Πολυσπορο! Η κυρια Κοπολα ζωγραφιζει την ιστορια ενος ηθοποιου που δε ειναι και το πιο καλο παιδι, με σημειο αναφορας την ξαφνικη(παντα) εμφανιση της 11χρονης κορης του. Το κακο ειναι οτι πρωταγωνιστης ειναι ο Stephen Dorff που δεν τον λες και θαυμα. Αξεχαστες οι ερμηνιες του στο 1ο Blade αλλα κυριως στο βιντεοκλιπ τις Μπριτνι “Everytime”, αυτο που αυτοκτονει σε μια μπανιερα, οχι αυτος , αυτη. Τωρα που το σκεφτομαι, ενα παρομοιο χαρακτηρα παιζει και τωρα. Παμε στα καλα στοιχεια της ταινιας που ειναι η 11χρονη κορη, Elle Fanning(μικροτερη αδερφη του παιδιου θαυματος Dakota Fanning), με συμμετοχες στα Babel και Benjamin Button, ο ελληνας κινηματογραφιστης Χαρης Σαββιδης και...το ποστερ της ταινιας!!!


Ντάρεν Αρονόφσκι ¨Black Swan¨
Εδω να δεις ψωμι που εχουμε για εναν απο τους σημαντικοτερους δημιουργους σημερα. Αλλα τα ειπαμε σε προηγουμενο ποστ και φτανει. Μολις εμαθα βεβαια πως ο κριτικοι διχαστηκαν λεει. Μαλλον θα’ ταν ληγμενο το καναπεδακι...

Βίνσεντ Γκάλο ¨Promises Written in Water¨
Τι εννοεις γιατι ειναι σημαντικος ο Γκαλο; Μα ντιπ ζαβο εισαι; Γιατι ολοι οσοι θελουν να λεγονται alternative εχουν την αφισα του Brown Bunny στο δωματιο τους -δηλαδη ειναι trademark σα να λεμε. Γιατι τα χωνει στους δημοσιογραφους που κανουν κριτικη κινηματογραφου επαγγελματικα και εχουν δει και διαβασει οσα εμεις -δηλαδη πολλα αλλα οχι αρκετα,σα να εισαι γιατρος και να μην εχεις ιδεα για το ενδοκρινικο. Γιατι κυριως επεισε την Sevigny να γυρισει την τελευταια σκηνη στο Καφε Κουνελι. Και τελος γιατι οσο και αν τον βαριεμαι, καταφερε να μπει στον χαρτη με αυτη την σκατοφατσα (θεε μου σ΄χωρα με). Αν ρωτας για την συγκεκριμενη ταινια παλι, εχω να σου πω πως εχει λεει γυριστει τυπου δεν-θα-σας-πω-ποτε-ανοιγω-καμερα-αλλα-εσεις-παιξτε!!!

Μιίκε Τακάσι ¨13 Assassins¨
Πορωση!!! Αγαπας Ταραντινο; Αποδειξη! Με λιγα λογια, εχουμε εναν ασιατικο αχταρμα ξυλου, δολοφονιων με σπαθια και οτι αλλο εχετε στη διαθεση σας, ακροβατικων και σεξ, που ανθησαν ως Kill Bill και απο τοτε ολο και κατι θα μας φερει πεσκεσι ο Κουεντιν. Προκειται για remake και επιλογουλα.

Φρανσουά Οζόν ¨Potiche¨
Εγω αυτον για πεθαμενο τον ειχα(χτυπα ξυλο νεος ανθρωπος) και εχει γινει ενας απο τους συνεπεστερους Γαλλους αλλα και απο τους λιγοστους πια αξιολογους σε τουτη την χωρα που οσο να πεις ειχε και ενα παρελθον στο σινεμα και τωρα εχει παντου παιδια του Μπεσον. Με Ντεπαρτιε και Ντενεβ σε μια αποδοση θεατρικου εργου που αναθεμα και αν ξερω τι θεματικη εχει. Πφφφφ...

Εκτος συναγωνισμου: πανε Βενετια για διαφημιση ως σκηνοθετες οι Μπεν Άφλεκ (¨The Town¨)

και Τζον Τορτούρο (¨Passione¨). Παρουσιαζεται επισης το ¨Sorelle Mai¨ του κλασσικου εδω και καιρο Μάρκο Μπελόκιο. Τελος βραβευεται για την προσφορα του, λεει, ο Τζον Γου, που εμενα πολυ μου αρεσει αλλα θα ταιριαζε καλυτερα σε ενα ComicCon, παρουσιαζοντας την νεα του ταινιαααααααααααρα (ελπιζω) ¨Reign of Assassins¨.

Ουφ...τελειωσα...

Αντε και του χρονου εκει...Bella Venezia!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.