Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Uffie – Sex Dreams And Denim Jeans


Προσπάθησα να αποφύγω να ακούσω (και ως απόρροια να μιλήσω για) το “Sex dreams and denim jeans”, μιας και όλη η Indie κοινότητα βάλθηκε να το βάλει στα καλύτερα του 2010. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν θεωρίες που λένε πως η Uffie είναι η Ke$ha της ‘άλλης’ πλευράς, οπότε το δίλημμα είναι το λιγότερο διπλό. Η αλήθεια δεν είναι καν στη μέση όμως.
Αν αθροίσεις την έξυπνη φάτσα της, το πρώτο single (“Pop the glock”), τους Mirwais και Pharrell στην παραγωγή, αλλά και ένα τρελό hype που χτίστηκε γύρω από το όνομά της μετά την πρώτη κυκλοφορία του “Pop the glock” πριν τρία χρόνια, τότε το πόρισμα είναι επίσης διπλό. Δεν υπάρχει εξέλιξη μετά την underground επιτυχία του κομματιού, ενώ προφανώς η Uffie θέλει να γίνει απεγνωσμένα mainstream persona που θα πουλάει δίσκους με τη σέσουλα, θα γυρίζει glam videos και θα πουλάει την έξυπνη φάτσα της στην alternative κοινότητα. Μήπως αυτό φωνάζει GaGa; Καλά, το αφήνω για άλλη στιγμή αυτό…
Δεν ξέρω αν η Uffie θέλει να είναι ράπερ ή performer ή electro-queen ή όλα αυτά μαζί. Η ταυτότητα άλλωστε ποτέ δεν έσωσε κανέναν στην βιομηχανία του θεάματος. Δεν μπορώ να διακρίνω όμως κανένα μεγάλο ταλέντο μέσα στο album και καμία παραγωγή δεν σώζει την κατάσταση, εκτός από το ομώνυμο και το a-la-Siouxsie “Hong Kong Garden”. Αν λοιπόν η Ke$ha είναι η ντροπή της indie σκηνής, τότε η Uffie είναι σίγουρα η βαρεμάρα του mainstream κοινού. Τολμήστε να παίξετε τη μουσική της σε electro party μετά από Little Boots, Moloko και Le Tigre και θα υπογράψετε τον ύπνο των θαμώνων.

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.