Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

"Further" The Chemical Brothers


Το εξώφυλλο του Further είναι απλό, δυναμικό και ξεκάθαρο. Σαν να χτυπάς το χέρι στο τραπέζι και να λες… «Να σου πω Μανταμιτσα…». Καθαρές κουβέντες.
Από εκεί ξεκινάει όλο το παιχνίδι για τους Chemical Brothers και την νέα τους κυκλοφορία. Ήδη από τις 7 Ιουνίου στο itunes (μαζί με δυο bonus tracks) και σε οοοοοοολο τον κυβερνοχωρο. Για κάθε ένα από τα 8 tracks της βασικής έκδοσης, έχουν ήδη σχεδιαστεί και θα γυριστούν αντίστοιχα βίντεο (δες παρακάτω το πολύχρωμο “Swoon”). Ετοιμαζόμαστε να το δηλώσουμε concept και αυτό.
Αν θελήσουμε να μιλήσουμε αποκλειστικά για την μουσική εδώ έχουμε να κάνουμε απλά με μια φυσική εξέλιξη της πορείας τους και μια μόνο ιδιαιτερότητα. Φυσική εξέλιξη αυτός ο δίσκος γιατί για άλλη μια φορά το ντουέτο από τα Λονδίνα παθαίνει μια ψυχεδελεια (so 70s) και πιάνει τα συνθεσάιζερ(so 80s) και τα ανεκδιήγητα samples των beats στα 130 bpm(so 90s) αλλά τα σπρώχνει ακόμα πιο πέρα, ώστε να σου ρθει εσένα μέχρι και η μυρωδιά της μαστούρας στα ρουθούνια!!!. Ιδιαιτερότητα, η απουσία συνεργασιών στα φωνητικά, μιας και εδώ έχουμε μόνο την φωνή του Rowlands (μην ψάχνεσαι, αυτός με τα γυαλάκια είναι). Όχι πως σου κανε και ιδιαίτερη διαφορά, μιας και τα «Χημικά Αδέρφια» (σαν όνομα ταβέρνας που δεν πρέπει ποτέ να πατήσεις το πόδι σου ακούστηκε αυτό) στις δουλειές τους πάντα πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι, και όχι κάποια «φοβερή και τρομερή» συνεργασία.
Αν σου αρέσει η nu-house, οι πειραματισμοί των πλήκτρων και το Βρετανικό «αξαν». Άλλωστε ποτέ δεν διεκδίκησαν τον θρόνο από τους Faithless, αλλά και οι Faithless ποτέ δεν έγραψαν ένα “Galvanize”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.