Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

"Προσωπογραφία" Τάνια Τσανακλίδου


Πολλές κυκλοφορίες, λίγος χρόνος. Παρόλα αυτά τα μαζέψαμε και με κόπο τα ακούσαμε, με άλλα κόψαμε φλέβα ,και με άλλα την ακούσαμε. Τανια Τσανακλιδου. Απλά η πιο αισθαντική –και δεν είναι φανφάρα αυτός ο χαρακτηρισμός- φωνή της χώρας μας. Παραμένει; Δεν ξέρω… Τι δεν ξέρω δηλαδή… Το καλοκαιράκι και όχι στην ακρογιαλιά, την είδα στο Βύρωνα, όχι στο δρόμο λέμε μην είσαι προπέτης, αλλά στη συναυλία της στο Θέατρο. Μαζί με την Μάρθα Φριτζηλα. Λυπάμαι αλλά η Φριτζηλα την επισκίασε. Βέβαια αυτό είναι η δικιά μου άποψη, μιας και οι απόψεις στην παρέα δεν τις λες όμοιες. Μια φορά εμένα, μου έκατσε στραβά αυτό που είδα, το οποίο καμία σχέση δεν είχε με την Τσανακλιδου που είχα δει μαζί με την Γαλάνη, δεν θυμάμαι πότε, στην Θεσσαλονίκη, σε μια συναυλία που είχαν δώσει στο στρατόπεδο Κοδρα. Πάμε στο κυρίως πιάτο. Η κυρία Τανια, κυκλοφορεί έναν πραγματικά αναμενόμενο δίσκο. Συνεργασίες με φρέσκα ονόματα, όπως ο Χριστοδουλοπουλος, η Βραχαλη, ο Καραμουρατιδης, ο Ευαγγελατος και άλλοι. Βάζει λεφτά από την τσέπη της. Κάνει μια παραγωγή όπως θέλει με την βοήθεια του Πάνου Μπραλου, παραγωγού και ατζέντη του Νίκου Βερτη, και μπράβο για το ρίσκο. Καλεί και Μιχάλη Δέλτα για ένα μιξαρισμα, κλείνει το πακετάκι και μας το σερβίρει. Ότι όλα εδώ μέσα βρωμάνε τσιγάρο και ισοπεδωτικούς έρωτες, είναι κάτι που μάλλον το μύρισες και εσύ. Ότι οι στίχοι σπάνε κόκαλα ώρες ώρες είναι το βασικό ζητούμενο για μια ερμηνεία σαν της Τσανακλιδου ( «… είμαι αυτό, για τόσο φτάνω» από το κομμάτι «Αυτό Είμαι»). Ότι τα τραγούδια είναι στο σύνολο τους ανεκτά, αποτελεί απλά για μένα απογοήτευση. Εντεχνιλα ελαφρώς πιο ελαφρά. Μπαλάντες απλές χαζοχαρούμενες να ακούμε να θυμόμαστε. Λίγο ανεβάζει γκάζια και μετά τα παίρνει πίσω. Δεν περιμένω να ακούσω , άλλο ένα «Γερνάω Μαμά», αλλά μήπως τελικά θα έπρεπε; Λέω μήπως, οι προσδοκίες μας αντί να μειώνονται, θα πρέπει να ανεβαίνουν; Στην τελική, μου αρκεί να ακούσω ένα δίσκο άνω του μετρίου στα όρια; Θέλω τα καλύτερα. Από την άλλη όπως σας είπα, έχω ένα φιλαράκι που έπαθε την πλάκα του με το cd. Οπότε… βράστα κι άστα. Ξεχωρίζει σαφέστατα το «Καληνύχτα» στην κανονική του εκτέλεση γιατί το μιξαρισμα του Δέλτα βγαίνει άκυρο. Το πρόβλημα της Τσανακλιδου είναι η σύνθεση. Περίμενε 9 χρόνια να βρει τραγούδια. Άλλο λίγο δεν θα πείραζε.
Αν σου αρέσει η Τανια, αρκεί. Είναι μεγάλη ερμηνεύτρια και αρκεί. Στο λέω ειλικρινά. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να δώσω λινκ για κατέβασμα γιατί ο δίσκος είναι ανεξάρτητη παραγωγή (όσο μπορεί) και στηρίζουμε ελληνική δισκογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.