Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

"Waking Up" OneRepublic


Πώ πώ δουλειά που έχω αφήσει να μαζευτεί! Έχει γίνει ο κακός χαμός. Μόνο εγώ δεν κυκλοφόρησα νέο άλμπουμ.
Οι OneRepublic κυκλοφορήσαν.
Θα μου πεις και τι σε νοιάζει;
Καλά κάνει και δεν σε νοιάζει θα σου πω εγώ γιατί δεν έχουν κάνει και καμιά τρελή δουλειά, αλλά μια από τα ίδια-για σένα που δεν σε νοιάζει. Η διαφορά είναι ότι στο προηγούμενο τους μπορούσες να ξεχωρίσεις γύρω στα τρία κομμάτια ενώ εδώ ααααααντε τέσσερα-εσύ, που δεν σε νοιάζει.
Μα γιατί αυτό το παιδί ο Ryan Tedder,που έχει γράψει και έχει κάνει παραγωγή σε τεράστιες επιτυχίες, δεν μαζεύει τις δυνάμεις του και να οργανώσει αυτό το συγκρότημα και να φτιάξουν κάτι συγκλονιστικό; Το λέω σε σένα που δεν σε νοιάζει, γιατί εμένα που με νοιάζει και ακούω εδώ και μια εβδομάδα το άλμπουμ έχω να πω διαφορετικά πράγματα.
Η παρέα πειραματίζεται. Αγαπά την ποπροκ, όταν αυτή ακούει στο μάλλον μετριοπαθές ροκ των U2, ή στην βρετανική Beatlική χαριτωμενιά τύπου Goldplay. Φιλτράρει τις ατελείωτες ώρες συνεργασίας με τον Timbaland (ο Tedder είναι μαθητής και προστατευόμενος του) και δημιουργεί προσωπικό ύφος και σχολή θα τολμήσω να πω. Δημιουργεί ένα σχεδόν concept album που θα χρειαστεί αρκετές ακροάσεις για να σου αποκαλυφθεί. Τραγούδια φυσικά και υπάρχουν για να γίνει η επιλογή των highlights. Απλά νομίζω ότι όλα στέκουν πιο όμορφα σαν σύνολο. Ένα επιπλέον θετικό σημείο, οι έξυπνοι στίχοι, που μπορείς να… “δοκιμάσεις” εάν κατεβάσεις την δουλειά τους εδώ.
Αν σου αρέσει
το Halo απο Beyonce, Bleeding Love απο Lewis ή Battlefield απο Sparks, θα μπεις στον κόπο να ακούσεις τον δίσκο, διαφορετικά θα κοιμηθείς πολύ πριν σου τραγουδήσουν το τελευταίο κομμάτι που λέγεται και Lullaby, και όσο να πεις ένα χασμουρητό το κάνεις.
"...Guilty? like an ocean
Jealous of the fish it feeds
Your devotion
Swimming inside of me..."
Made For You 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.