Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

"Sharpen Up The Knives" Puressence


Το γιατί και το πώς.
Αυτό ψάχνουν όλοι εδώ και σχεδόν 20 χρόνια για ένα από τα πολύ αγαπημένα γκρουπ στην Ελλάδα. Τους Puressence.
Γιατί εδώ και πως εδώ;
Έχουν γραφτεί τα πάντα για αυτούς από ελληνικά έντυπα. Είναι δικοί μας πια και το ξέρουμε και το ξέρουν. Θυμάμαι (γιατί είμαι και μιας κάποιας ηλικίας) την συνέντευξη τους στο τότε Ποπ&Ροκ, με αφορμή το πρώτο τους
live στην Αθήνα, στο Ροδον (πάει και αυτό).
Στα ράφια των δισκοπωλείων το ομώνυμο άλμπουμ τους. Στην χώρα μας έχει ξεκινήσει η μανία. Ο
Rock FM τους αποθεώνει και εμείς στόμα με στόμα διαδίδουμε την γέννηση του αισθαντικοτερου indie group που υπήρξε ποτέ. Αυτοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι. Στην Αγγλία τους έχουν σχεδόν χεσμένους. Μόνο μια αναφορά στο Kerrang, το οποίο και χρίζει τον δίσκο ως το καλύτερο και περισσότερα υποσχόμενου ντεμπούτο εκείνου του μήνα. Το βρετανικό περιοδικό έβρισκε τρομερές επιρροές έως και από Black Sabbath! Η μπασογραμη τους ήταν όντως βαριά και ασήκωτη … “I Suppose”.
Πισω στα δικα μας, οπου ο Έλληνας δημοσιογράφος τους ενημερώνει για την απήχηση τους στην ημεδαπή. Κάτι ξέρουν αλλά όχι πολλά. Τους κάνει την απλή ερώτηση, πόσο κόσμο περιμένουν στην Αθήνα. Του απαντούν γύρω στα 300 άτομα. Αυτός τους ενημερώνει πως συναυλία είναι
sold-out και το Ροδον έχει χωρητικότητα 1500 άτομα! Περιττό να πω πως οι τύποι έμειναν παγωτό!
Έτσι ξεκίνησε η μεγάλη αγάπη που κρατάει μέχρι και σήμερα.
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι ένας
best δίσκος για τους Έλληνες δεν είναι τίποτα. Τα δυο νέα κομμάτια δεν μας λένε κάτι, γιατί είναι λίγα, και η διασκευή του “Che” της Judi Collins έχει ήδη κυκλοφορήσει από πρόπερσι αν δεν κάνω λάθος, οπότε κάθε fan του συγκροτήματος (εμού συμπεριλαμβανόμενου) το έχει ήδη και είναι εκπληκτικό βεβαίως, βεβαίως.
Αν δεν έχεις ξανακούσει
Puressence -άρα μάλλον δεν είσαι από τα μέρη μας- κατέβασε τώρα αυτόν τον δίσκο από εδώ γιατί μόλις τον ακούσεις, έτσι και αλλιώς, θα πας να αγοράσεις όλα μα όλα τα άλμπουμ τους.
Αν σου αρέσει…αν σου αρέσει; Τι εννοείς «αν»; Δεν παίζει να μην σου αρέσει. Τελεία και παύλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.