Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

"The Performance" Dame Shirley Bassey


Όταν, τέλος πάντων, είχε σκάσει μύτη το νέο της κυκλοφορίας φρέσκιας Bassey, όλοι απλά περίμεναν ένα ακόμα δίσκο με διασκευές και επανεκτελέσεις, άντε και κανένα remix στα χνάρια λοιπών ανεκδιήγητων Dj’s. Στις 9/11 όμως (αυτή η ημερομηνία…ανάποδα…μπρρρρ), εμφανίσθηκε ένα άλμπουμ από την GEFFEN με ολοκαίνουργιο υλικό, γραμμένο πάνω στη φωνή της τραγουδίστριας και παραγωγό τον David Arnold!!!
Τι εννοώ με τα πολλά θαυμαστικά;
Πρώτον, εντυπωσιακό το γεγονός της συνεργασίας με τον Arnold. Αυτός ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το εκπληκτικό «Shaken and Stirred: The David Arnold James Bond Project» του 97’ , την μουσική στα τελευταία Bond-films, και φυσικά, το ασύλληπτο και αξεπέραστο, και μη σου πω ότι καλύτερο έχει ηχογραφήσει ποτέ η Bjork, “Play Dead”.
Δεύτερον, εντυπωσιακότερο το γεγονός της συνεργασίας με μια λίστα ανθρώπων στη σύνθεση, που απλά βγάζει μάτι, πιστοποιώντας ότι μπορεί αυτή η φωνή να συνταχθεί με το παρόν επιτέλους. Εδώ λοιπόν γράφουν οι Rufus Wainwright, Richard Hawley(ex Pulp), Pet Shop Boys, Gary Barlow(Take That), KT Tunstall, Nick Hobson (Kaiser Chiefs), Manic Street Preachers και ο Arnold. Πέρα από τους σύγχρονους δημιουργούς, συνεισφέρει και ο θρυλικός πια John Barry, εμπνευστής των κλασσικών θεμάτων του Bond .
Η παραγωγή του Arnold, σαφέστατα και κρατά ένα ύφος ατμοσφαιρικό, με όλα τα pads και τα μεγαλόπρεπα orchestral «ανοίγματα», αλλά οι συνθέτες παίζουν σε πολλά και διάφορα τερεν.
Κρατήστε ως καλύτερη στιγμή το “Almost There”, μια μπαλάντα ερμηνείας, που είναι ήδη στα αγαπημένα μου για τον μήνα που τελειώνει, και κατεβάστε το άλμπουμ από εδώ, ακούστε το και αποφασίστε. Γιατί για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι, δεν θα ακούσεις τραγούδια επιπέδου “This is My Life” ή ακόμα και “Diamonds are Forever”.

Αν σου αρέσει η φωνή της Bassey, πράγμα σχεδόν βέβαιο, και μόνο αυτό αρκεί. Παρελθοντολαγνεία θα μου πεις; Όχι στο επίπεδο που περιμένεις…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"I'm running away from Cinderella"... Chic!

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.