Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Cyndi Lauper – Bring Ya To The Brink


Ότι κι αν διαβάσεις για τη νέα δουλειά της Cyndi Lauper, καταλήγεις στο κλισέ ότι το κορίτσι που πριν από 25 χρόνια έλεγε ότι και τα υπόλοιπα κορίτσια θέλουν απλά να περνάνε καλά συνεχίζει να πιστεύει το ίδιο και να επιστρέφει με έναν δίσκο που ανατρέπει το image μιας πρώην-pop-star-νυν-wannabe-diva και την βάζει ξανά στο παιχνίδι των πωλήσεων. Εγώ πάλι λέω ότι η πρώτη punk της δισκογραφίας (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας) όχι μόνο δεν είχε ποτέ χαθεί από τα μουσικά πράγματα (τα μουσικά – επιμένω) αλλά και είχε προσφέρει τα τελευταία χρόνια δουλειές και συνεργασίες που σε έναν πιο δίκαιο ίσως καλλιτεχνικό κόσμο θα απέφεραν καρπούς (“At Last”, “The Body Acoustic”). Αν λοιπόν προσπεράσεις αυτή την υποτιθέμενη μιζέρια που ταλανίζει ξανά και ξανά τους μουσικογραφιάδες ανά τον κόσμο, συμπεραίνεις πως η καθυστερημένη αυτή αποκάλυψη ονόματι “Bring Ya To The Brink” χρίζεται ως η πιο σημαντική, up-tempo pop δουλειά του 2008 (αν έχετε αντιρρήσεις, περιμένω αντιπροτάσεις). Για αρχή κρατήστε την πληροφορία ότι ο δίσκος έχει κυκλοφορήσει από τον Μάιο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ακόμα χρόνο για να εξελιχθεί και να αφομοιωθεί. Έπειτα, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα credits είναι ονόματα όπως οι Basement Jaxx, Max Martin (Kelly Clarkson, Pink) και Kleerup (Robyn). Η παραγωγή είναι λουστραρισμένη με όλο το cult των 80’s και την ηλεκτρονική, midi επανάσταση των 90’s, πλασαρισμένη με έναν τόσο γοητευτικό και σπιρτόζικο τρόπο μέσα στα 00’s, που θαρρείς ότι η Cyndi Lauper ήταν ανέκαθεν μαέστρος σε όλο αυτό το dance/pop πανηγύρι. Η φωνή της δεν λέει να προσαρμοστεί. Είναι απόλαυση να την ακούς να φαλτσάρει με τον ίδιο αφελή τρόπο του “She’s so unusual” αλλά και να βγαίνει στο προσκήνιο, κάνοντας άλματα ανάμεσα στις οκτάβες, προσπαθώντας να πιάσει νότες που μάλλον δεν ήξερε ότι μπορεί να φτάσει. Δεν χρειάζεται να έχεις ακολουθήσει τη Cyndi Lauper σε ότι κι αν έχει κάνει μέσα στα τελευταία 25 χρόνια για να ακούσεις τον δίσκο. Είναι τόσο επίκαιρος και ευχάριστος που έχει την δυνατότητα να σε πάρει παραμάσχαλα στον δρόμο του για τα εκάστοτε clubs χωρίς να το πάρεις πρέφα. Και πρέπει να το παραδεχτώ εδώ και τώρα για να μην παρεξηγηθώ. Η Madonna θα ήθελε πολύ να έχει ηχογραφήσει το “Bring Ya To The Brink” – είτε το θέλετε είτε όχι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Th Madonna tH rwtHses? (xo)

Kala, emena me ksereis, den eimai Timbaland tupos, perissotero Orbit kai Stuart Price, opote MPOREI kai na isxuei, entaksei.

Ανώνυμος είπε...

EpisHs psHfizw san antipalo tHs ton Sonny J kai to ekplHXtiko "Disastro" ("Handsfree", "can't stop moving", etc).

Nickolas είπε...

To kako me ton Timbaland einai oti ektimh8hke anepikaira (blepe epoxes Aaliyah, Missy Elliott kai Bubba Sparxx). Gia Sonny J den symfwnw apolyta - not bad though...

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.