Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

9+1… λόγοι που πρέπει να ανακαλύψετε τη Monika


· Είναι μόλις 21 και έχει κυκλοφορήσει τον καλύτερο, εγχώριο δίσκο του 2008 (για να μην πω της δεκαετίας).
· Διασκεύασε μοναδικά το “Hallelujah” του Leonard Cohen – στα plus η live performance του κομματιού στις εκάστοτε εμφανίσεις της...
· ... στις οποίες εμφανίσεις έχει για παρέα μια κιθάρα, ένα μπάσο, ένα τσέλο και drums.
· Το mastering του δίσκου της (“Avatar”) έγινε στη Νέα Υόρκη, κάτι που αποδεικνύει την πίστη που της έδειξαν από την αρχή οι άνθρωποι της δισκογραφικής της...
· ... και μιλάμε για την δισκογραφική Archangel Music, στην οποία έχουν υπογράψει οι: Ρόδες, Monitor και Soumka.
· Είναι περιττό να πούμε ότι τα credits των συνθέσεων της ανήκουν. Περιττό δεν είναι όμως το γεγονός ότι την ίδια συμμετοχή είχε και στη σύλληψη της ενορχήστρωσης και της παραγωγής (εκτεταμένη η χρήση φυσικών οργάνων και η unplugged αισθητική).
· Το κομμάτι “Not young in my youth” είναι ένα μοναδικό δείγμα ώριμης γραφής και αυτοπεποίθησης (εξού και η ετυμολογία του τίτλου), ενώ το πρώτο single “Over the hill” ανατρέπει τον όρο ποπ για τα ελληνικά δεδομένα.
· Μπορεί και θυμίζει τόσο νέες τραγουδοποιούς της διεθνούς σκηνής (βλέπε Laura Marling, Adele) όσο και καταξιωμένες καλλιτέχνιδες που έχουν ήδη γράψει ιστορία (βλέπε PJ Harvey, Patti Smith).
· Δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι μέσα στις μουσικές της επιρροές είναι και η Madonna.
· Είναι απλά cool!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.