Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

The Wrestler

Directed by Darren Aronofsky
Χρυσό λιοντάρι στην Βενετία πριν από περίπου μια εβδομάδα.
Είναι ένας από τους αγαπημένους σκηνοθέτες του υπογράφοντα. Ναι,ναι, ακόμα και αν έχει κάνει μόλις τρεις ταινίες. Αλλά έχεις να πεις κάτι κακό για αυτές τις ταινίες; Το “π” δεν ήταν και είναι σταθμός στην underground φιλμογραφια; Το “Requiem for a dream” δεν έστειλε κόσμο σπίτι του να κλαίει με μαύρο δάκρυ; Το “Fountain” δεν ήταν η χαρά του διευθυντή φωτογραφίας; Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτά.
Τα τρία φιλμ του Αρανοφσκι είναι απόδειξη της τεράστιας καλλιτεχνικής του φλέβας. Σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ. Έχει βάλει το χεράκι του σε διάφορα τμήματα της δουλειάς του όπως πολλοί δημιουργοί. Η τέχνη είναι μοναρχικό πολίτευμα άλλωστε.
Στην τελευταία του δουλειά το σενάριο είναι γραμμένο από τον Robert Siegel. Γυρίστηκε στην Νέα Υόρκη και το Τζερσει. Πρωταγωνιστεί ο Μίκυ Ρουρκ. Ο ρόλος είχε προταθεί στον Νικολας Κειτζ αλλά για κάποιους ανεξήγητους λόγους –όπως άλλωστε έγινε και με τον Μπραντ Πιτ όταν είχε δεχτεί τον ρόλο για το “Fountain”-, την έκανε τελευταία στιγμή.
Η υπόθεση θέλει έναν παλαιστή του κατς να αποσύρεται μετά από καρδιακή προσβολή πάνω σε αγώνα. Αρχίζει μια κανονική ζωή. Πιάνει δουλειά. Ερωτεύεται στριπτιτζου (Μαρισα Τομει). Μέχρι που είναι έτοιμος να τα ξαναβρεί με την άστα να πάνε απομακρυσμένη κόρη του (Εβαν Ρειτσελ Γουντ). Αλλά –το αιώνιο αλλά- , σαν να ξαναβλέπεις Ροκυ, θα του έρθει η πρόκληση για ένα τελευταίο αγώνα με τον μεγαλύτερο αντίπαλο του. Θα το κάνει; Εσύ τι λες; Με κίνδυνο την ζωή του; Εμ, αλλιώς τι νόημα θα είχε να δει την ταινία το αμερικανικό κοινό;
Όπως και να χει και όσο και μπαρούφα να σου φαίνεται η υπόθεση και ο πρωταγωνιστής, αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι ότι σημασία έχει ο σκηνοθέτης που θα την κάνει στα σίγουρα άλλη μια ξεχωριστή ταινία. Αυτό περιμένω και εγώ.
Θα βγει στις αίθουσες στα τέλη αυτής της χρονιάς. Έχει ήδη παιχτεί σε φεστιβάλ (Τοροντο,Βενετια). Στα δικά μας γιατί δεν ήρθε;
Θα σε αφήσω με δυο πληροφορίες , όχι και τόσο άχρηστες, γιατί βιάζομαι να πάω Νύχτες Πρεμιέρας και να σου τα πω μετά.
Πρώτη. Ο Bruce Springsteen γράφει ξανά τραγούδι για ταινία. Ακούγεται στους τίτλους τέλους και λένε ότι πάει για υποψηφιότητα.
Δεύτερη. Οι Los Angeles Times έγραφαν ότι πιθανά το φιλμ να χαρίσει στον Ρουρκ (αν είναι ποτέ δυνατόν) ένα Όσκαρ!!!
Αν σου αρέσουν οι ταινίες του Αρανοφσκι θα πας να την δεις. Εγώ δεν την έχω δει αλλά σκέψου οτι είμαι τόσο σίγουρος που την βαθμολογώ από τώρα! Hot, Hot, Hot!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.