Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 4: Lianne La Havas – Is Your Love Big Enough?


Μερικοί άνθρωποι διαθέτουν τη μαγκιά να αγγίζουν επιδέξια το συναισθηματικό υπόβαθρο όλων των εμπειριών σου από τη μέρα που γεννήθηκες μέχρι τη στιγμή που γράφεις αυτό το post και να σου κλείνουν το μάτι παμπόνηρα και γλυκά, ψιθυρίζοντάς σου ταυτόχρονα με μερικά ακόρντα πως όλα έγιναν για κάποιο λόγο ή πως όλα θα πάνε καλά – στην τελική, έχεις την ανάγκη να τα ακούσεις και τα δύο. Έτσι λειτουργεί το ντεμπούτο της μισο-Ελληνίδας Lianne La Havas. Κάνει βουτιά στο εύθραυστο, αφήνεται εκεί, παίζει για λίγο μαζί του, χτίζει με μοναδικό τρόπο ηχοτοπία βγαλμένα από τη ζωή σου, κλαίει, γελάει, χτυπιέται, χορεύει, ξαναπέφτει και στο τέλος ξεφυσάει με όλη την αισιοδοξία και τη συναισθηματική ειλικρίνεια που έχουν χωρέσει ποτέ μια ντουζίνα τραγούδια.

Όσο κι αν αγαπώ ντίβες τύπου Adele, Florence και Jessie Ware, η καρδιά μου θα ανήκει πάντα στα ασχημόμορφα outsiders των δρόμων του Λονδίνου με τα κίτρινα παντελόνια, τα φαρδιά πουλόβερ, τα απεριποίητα μαλλιά, τις στραβές οδοντοστοιχίες και τις second-hand κιθάρες. My love will always be big enough for those kinda bitches.

No 5: Michael Kiwanuka – Home Again
No 6: Dr. John – Knocked Down
No 7: Jessie Ware - Devotion
No 8: Alt-J – An Awesome Wave
No 9: The Black Keys – El Camino
No 10: Wanda Jackson – Unfinished Business
No 11: The Vaccines – Come Of Age
No 12: The xx - Coexist
No 13: Noisettes - Contact
No 14: Frank Ocean - channel ORANGE
No 15: Grizzly Bear - Shields
No 16: Santigold - Master Of My Make-Believe
No 17: Grace Potter & The Nocturnals - The Lion The Beast The Beat
No 18: Emeli Sande - Our Version Of Events
No 19: Ellie Goulding - Halcyon
No 20: Jens Lekman - I Know What Love Isn't

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.