Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Blogovision 2012 – No 3: Django Django – Django Django


Το χρονικό της γνωριμίας μου με το “Django Django” των Django Django (3 φορές copy-paste, δεν ξέρω αν έγινε αντιληπτό):

Την πρώτη φορά, τον άκουσα μισό, γιατί με κούρασε.
Τη δεύτερη φορά, τον άκουσα ολόκληρο, αλλά οδηγούσα, οπότε δεν πιάνει.
Την τρίτη φορά, ολοκληρώθηκε η ακρόαση, χωρίς να ομολογήσω πως τα πήγαμε καλά.
Την τέταρτη φορά, άρχισαν να επαναλαμβάνονται στο μυαλό μου μόνα τους τα rhythm sections και να αναζητάω στο repeat το “Hail Bop”, γιατί τα λόγια μου θύμισαν έναν χωρισμό.
Την πέμπτη φορά, αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν να θέλω να τον ακούσω ολόκληρο για πέμπτη φορά μετά από τόσες άνισες μάχες και πώς γίνεται να έχει ήδη μπει η έκτη φορά και να τον αφήνω.
Η έκτη φορά προαναφέρθηκε.
Η έβδομη φορά έγινε αντικείμενο μελέτης, μιας κι έπρεπε, έστω κι εγκυκλοπαιδικά, να ανακαλύψω την αδικαιολόγητη γοητεία που ασκεί το album στον εγκέφαλό μου.
Η όγδοη φορά με έκανε να τον συμπαθήσω, όπως συμπάθησε ο Jack Nicholson τον Greg Kinnear και τους ανθρώπους στο “As good as it gets” – αναγκαστικά και καχύποπτα.
Στην ένατη φορά, είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι, έπρεπε να αποφασίσω αν θα τον βάλω στα καλύτερά μου για το 2012.
Στην δέκατη φορά, τον έβαλα μετά βίας μέσα κι υπολόγιζα πως θα μπει κάπου στο 15, απλά και μόνο για να δικαιολογήσω το λόγο που ασχολήθηκα τόσο πολύ μαζί του.
Στην ενδέκατη φορά, εκνευρίστηκα, γιατί τον άκουσα και δωδέκατη και δέκατη τρίτη και κατάλαβα πως κάτι συμβαίνει ανάμεσά μας.
Η δωδέκατη προαναφέρθηκε.
Η δέκατη τρίτη, το αυτό.
Στη δέκατη τέταρτη, είχε περάσει ύπουλα μέσα στην πρώτη δεκάδα, χωρίς να μπορέσω να διακρίνω ποιου δίσκου τη θέση είχε ήδη πάρει.
Στη δέκατη πέμπτη, άρχιζα να φοβάμαι.
Στη δέκατη έκτη, ο φόβος υποχώρησε κι έδωσε τη θέση του στον σεβασμό.
Στη δέκατη έβδομη, παράτησα τα όπλα κι είπα πως θα τον αφήσω να πάει όπου θελήσει από μόνος του.
Στη δέκατη όγδοη, έγινε το No 3 μου.
Στη δέκατη ένατη, επιβεβαιώθηκε, μιας κι ήθελα να μην έχω δεύτερες σκέψεις.
Στην εικοστή ακρόαση, επιτέλους μου άρεσε. Πολύ.

Αν είχαμε άλλη μια εβδομάδα Blogovision, βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου πως θα ήταν στην πρώτη θέση. Και δεν θα ήταν δική μου επιλογή.

No 4: Lianne La Havas – Is Your Love Big Enough?
No 5: Michael Kiwanuka – Home Again
No 6: Dr. John – Knocked Down
No 7: Jessie Ware - Devotion
No 8: Alt-J – An Awesome Wave
No 9: The Black Keys – El Camino
No 10: Wanda Jackson – Unfinished Business
No 11: The Vaccines – Come Of Age
No 12: The xx - Coexist
No 13: Noisettes - Contact
No 14: Frank Ocean - channel ORANGE
No 15: Grizzly Bear - Shields
No 16: Santigold - Master Of My Make-Believe
No 17: Grace Potter & The Nocturnals - The Lion The Beast The Beat
No 18: Emeli Sande - Our Version Of Events
No 19: Ellie Goulding - Halcyon
No 20: Jens Lekman - I Know What Love Isn't

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.