Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Melanie Fiona – The MF Life

Με τον αέρα μιας νικήτριας Grammy από το πουθενά και με το ταλέντο μιας outcast ερμηνεύτριας, που ποτέ δεν έκανε κάτι εύκολο κι εμπορικό, η Melanie Fiona κυκλοφορεί τρία χρόνια μετά το θριαμβευτικό ντεμπούτο της το δεύτερο album της, “The MF Life”. Με λιγότερα σουξέ στο ενεργητικό του και με συνθέσεις που χτίζονται με την τρίτη και τέταρτη ακρόαση, ο δίσκος σε βυθίζει στο μοναδικό πράγμα που είναι συμπαντικό, αληθινό και το ίδιο καθαρό για όλους – τον έρωτα και τις επιπτώσεις αυτού. Αλλά όχι γλυκανάλατα, όχι συμβατικά, αλλά σκληρά και παθιασμένα, όπως του αρμόζει.

Μην περιμένεις να βρεις εδώ “Give it to me right” και “Monday Morning”. Μην περιμένεις να βρεις r’n’b anthems αμερικάνικα, από αυτά που θα έλεγε η Beyonce και η Rihanna. Εδώ θα βρεις βρώμικα drums, θα βρεις βρώμικα φωνητικά, θα βρεις κιθάρες, θα βρεις soul καταβολές άλλων εποχών, θα βρεις τον πόνο της Aretha και της Etta, θα βρεις ό,τι κάνει τον δίσκο μοναδικό στο είδος του, ακόμα κι αν η πρώτη ακρόαση δεν θα σε οδηγήσει αμέσως εκεί. Στο είπα πως θέλει προσπάθεια, για να τον εκτιμήσεις στην ολοκληρία του.

Θα ‘νιώσεις’ με το “4 AM”. Θα πληγωθείς με το “Wrong Side of a Love Song". Θα αναθαρρήσεις με το εκπληκτικό “Change the record” μαζί με τον B.o.B. (που τελικά ό,τι αγγίζει, γίνεται χρυσός) και θα ανακαλύψεις τις πιο καλοδουλεμένες μαύρες παραγωγές εδώ και πολύ καιρό από μια πλειάδα ανθρώπων, που βρήκαν στη φωνή της Melanie τη μούσα τους (βλέπε τον πάντα συνεπή Salaam Remi στο “Running” μαζί με τον Nas).

Δεν συνεχίζω την πάρλα, παρ’ τον, άκουσέ τον, λιώσε τον αν μπορείς, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου, για να καταλάβεις το μεγαλείο του “The MF Life”. Θα το πάθεις στο “Bones” το μεγάλο κακό; Θα το πάθεις νωρίτερα ή αργότερα; Θα το πάθεις όμως, δεν υπάρχει περίπτωση, στο υπόσχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.