Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

"50 Words for Snow" Kate Bush

Η Kate Bush είναι αυτό που λέμε "θρύλος" και δεν υπερβάλλει κανείς όταν χρησιμοποιεί τον όρο. Είναι το ξωτικό πριν το ξωτικό της Ισλανδίας. Η αλαφροΐσκιωτη πριν την Αστερω-Τόρι. Η ήρεμη δύναμη που κοχλάζει πίσω από τα προφανή στο White Chalk της PJ.
Μπορεί το Director's Cut, που κυκλοφόρησε τον Μάιο, να μην έτυχε προώθησης ως νέα δουλειά -που αν με ρωτάς θα έπρεπε- εξαιτίας του παλιού υλικού, και ως εκ τούτου να έκανε ένα ελάχιστο θόρυβο, εδώ όμως πρέπει να σταθείς.
Το "50 Words for Snow" είναι η επιστροφή της.
Επτά νέες συνθέσεις. Πάνω απο 6μιση λεπτά η μικρότερη. Να χάνονται όλες σε χιονισμένα τοπία αλλά ζεστές ιστορίες, όπως αυτή ενός χιονάνθρωπου που λιώνει στα χέρια της ερμηνεύτριας, μια "νύχτα πάθους"(Misty) ή αυτή μιας ομάδας ορειβατών που βρίσκουν ίχνη του Γιέτι στα Ιμαλάια αλλά αποφασίζουν να το κρύψουν απο τον υπόλοιπο κόσμο, "we found your footprints in the snow/ We brushed them all away" (Wild Man).
Τι παράξενες ιστορίες αλήθεια...
Και τι παράξενη συνεργασία, με τον Elton John στο ερωτικό "Snowed In at Wheeler Street", αλλά όπως του λέει και η ίδια ...there's just something about you. Ακουσέ το και θα καταλάβεις και 'σύ. Συμμετοχή σε αυτόν τον υπέροχο δίσκο έχει και ο πάντα υπέροχος Stephen Fry, που μοιράζεται μαζί μας 50 λέξεις για το χιόνι, καθώς και ο γιός της Bush για άλλη μιά φορά, στο εισαγωγικό Snowflake.
Έχω χαθεί εδώ και ώρα σε αυτό τον υπέροχο δίσκο, και ίσως φταίει η ώρα, ίσως το κρύο που δένει με την ατμόσφαιρα, ίσως οι στίχοι της Bush που είναι από τους ελάχιστους που παρατηρώ σε ξενόγλωσσες δουλειές, ίσως η ονειρική σχεδόν cinematic αισθητική της κυρίας με τα "Κόκκινα Παπούτσια", ίσως ίσως ίσως...
Το "50 Words for Snow", είναι σίγουρα jazz γιατί δεν πατάει στο έδαφος, σίγουρα ποπ γιατι δεν θα σε ξενίσει, σίγουρα art γιατι δεν χωράει παρά στο βιογραφικό της ερμηνεύτριας, ίσως και λίγο βαπτισμένο σε παλιό Χόλιγουντ (Among Angels), ίσως και λίγο απλοϊκό, ίσως λίγο απομακρυσμένο απο το σήμερα, αλλά καθόλου άκαιρο. Περίεργο; Αγόρασε αυτό τον δίσκο.
Αν σου αρέσει η Kate Bush, είσαι σε καλό δρόμο...

ακολουθούν τα promo videos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.