Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Oscar Nominations 2011


Το καλό είναι ότι πάμε για Oscar και μάλιστα με μια ταινία που θα μπορούσε να είναι υποψήφια και σε άλλες κατηγορίες. Αλλά ας μην είμαστε άπληστοι, ένα-ένα τα πράγματα. Το κακό είναι ότι είμαστε συνυποψήφιοι με το ισπανόφωνο, μεξικάνικης παραγωγής “Biutiful”, που με τον μοναδικό (δεν βρίσκω άλλα λόγια) Javier Bardem έχει θέση ισχύος. Στο τέλος της ημέρας όμως, who gives a fuck? Ο “Κυνόδοντας” πάει για Oscar – για το γαμώτο!

Χαρήκαμε με:
• Τις πολλαπλές υποψηφιότητες του Toy Story 3
• Την έκπληξη της χρονιάς, “Winter’s bone”
• Τον Colin Firth που μετά το “A single man”, η Ακαδημία επιτέλους θα του το δώσει (αν όχι, θυμίστε μου να φτύσω)
• Την επιστροφή του ξεχασμένου Geoffrey Rush
• Όλη την κατηγορία του δεύτερου γυναικείου ρόλου – δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη
• Την ταινία του Banksy στο καλύτερο documentary

Απογοητευτήκαμε με:
• Την απουσία της Julianne Moore στην κατηγορία του πρώτου ρόλου
• Την απουσία του Nolan στη σκηνοθεσία
• Την απουσία της μαθουσάλας Cher για το βραβείο καλύτερου τραγουδιού
• Την απουσία του soundtrack του “Tron”, μιας και τα ηλεκτρονικά δεν είναι ποτέ του γούστου της Ακαδημίας
• Με την απουσία του “Black Swan” στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου, αλλά και την απουσία της Barbara Hershey στην κατηγορία του δεύτερου ρόλου

Προβλέψεις:
Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, το “Social Network” θα πάει για όλα τα major βραβεία (πόση αδικία χωρούν πλέον τα χρυσά αγαλματίδια;), μιας και οι μεγάλοι του αντίπαλοι (“Inception” & “Black Swan”) δεν έχουν υποψηφιότητα σε σκηνοθεσία και σενάριο, αντίστοιχα. Καλύτερο τραγούδι θα πάει στην Dido και στον A.R. Rahman. Ο πρώτος γυναικείος ρόλος (σε περίπτωση που δεν το πάρει η Natalie Portman για να φύγει το “Black Swan” με άδεια χέρια) θα πάει στην Annette Bening, που κακά τα ψέματα, της το χρωστάνε εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Ο Colin Firth θα μπει στο πάνθεον των νικητών, ενώ το ίδιο ελπίζουμε και για τον Christian Bale. Προσωπική επιλογή για τον δεύτερο θα ήταν η Helena Bonham Carter, αλλά μάλλον το “Fighter” θα διεκδικήσει το βραβείο με τις δύο υποψηφιότητες. Ελπίζουμε σε νίκη του Banksy με το “Exit through the Gift Shop”, ενώ στα σενάρια, πρωτότυπο και διασκευασμένο, οι νίκες μάλλον θα πάνε σε “The Kids Are All Right” ή “The King's Speech” και “Social Network”, αντίστοιχα. Τέλος, οι ευσεβείς μας πόθοι λένε ότι θα νικήσουμε στην πολυπόθητη κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για λογαριασμό του “Dogtooth” (στα Oscar είμαστε, αγγλιστί παρακαλώ), αλλά οι αντίπαλοι είναι σκληροί. Αλλά και πάλι όμως, who gives a fuck? And The Winner is Giorgos Lanthimos!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.