Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

John Barry R.I.P. (1933-2011)


Έζησε για να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που απογείωσε τη σειρά ταινιών James Bond με τις ιδιαίτερες μουσικές του, καθώς και ένας από τους λίγους συνθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου που έχει κατάφερε να αποσπάσει πέντε βραβεία Oscar για τέσσερις διαφορετικές παραγωγές (κανένα James Bond όμως, ειρωνεία, ε;). Ο John Barry έντυσε μουσικά κατά τη διάρκεια της καριέρας του πάνω από 80 ταινίες και 20 τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ το 1998 μπήκε στο Songwriters Hall of Fame. Ένα από τα τελευταία πράγματα που έκανε ήταν η συμμετοχή του στο comeback album της Shirley Bassey, “The Performance”, το 2009 μαζί με τον Don Black. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που το ντουέτο συνεργάστηκε πάλι με την ντίβα μετά το “Diamonds Are Forever” του 1971. Ο John Barry έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου 2011 από καρδιακή προσβολή.

Μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες του (εκτός από τις 11 της σειράς James Bond):
• Born Free (1966)
• The Lion In Winter (1968)
• Midnight Cowboy (1969)
• Mary, Queen of Scots (1971)
• King Kong (1976)
• Frances (1982)
• The Cotton Club (1984)
• Out Of Africa (1985)
• Dances with Wolves (1990)
• Chaplin (1992)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.