Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

"Bleu Noir" Mylène Farmer


Εδώ θα κάτσουμε ώρα.
Αρχικά έλεγα να το βάλω στην λίστα με όσα δεν δώσαμε την σημασία που τους έπρεπε για το 2010, αλλά ίσως να μην ταίριαζε σε αυτή την λίστα ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 6 Δεκεμβρίου και έχει ήδη πουλήσει 151.000 κόπιες. Εδώ θα μας έρθει όπως όλα αργότερα, ως feedback.
Η κυρία Mylene λοιπόν, που εμένα δεν μου πολυαρέσει, αλλά είναι η Μαντόνα της Γαλλίας, έκανε τις πλαστικές της και εκτός από την φάτσα είπε να αλλάξει και συνεργάτη μετά από 20+ χρόνια και να αφεθεί στα χέρια του παραγωγού-σύνθετη RedOne, τον οποίο και θα βρεις πίσω από όλα τα mega hits της Lady-μαϊντανός.
Σκάει μύτη λοιπόν ένα πρώτο single ("Oui mais... non") στις 29 Σεπτέμβρη και μετά ένα βιντεακι (θα στο δείξω παρακάτω) και λες Παναγιά μου η Farmer έπαθε Gaga και είναι κολλητικό!!! Έλα όμως που βιάστηκες (εσύ που το πήρες χαμπάρι) να βγάλεις συμπεράσματα. Το ολοκληρωμένο άλμπουμ έχει μόνο άλλο ένα κομμάτι του RedOne και τα υπόλοιπα ανήκουν στον Moby (είχαν κάνει και τα ντουετακια τους αν θυμάσαι) και τον Darious Keeler των Archive(που μόλις συνειδητοποίησα ότι τον λένε Δαρείο...).
Οι έξι συνθέσεις του Moby ανήκουν στο γνωστό και πάντα αξιοπρεπές οπλοστάσιο του κυρίου Hall αλλά των πιο μελωδικών και λιγότερο νταπαντουπα, στιγμών. Εκεί που λες ΜΠΡΑΒΟ είναι οι τρεις συνθέσεις του Δαρείου.
Κόλαση.
Ξεχωρίζω το Diabolique Mon Ange ως πιο αφαιρετικό και φέρνω στο μυαλό μου την Μεταμόρφωση του Αριστείδη Μυταρά από το Ανατολικό Δωμάτιο όταν ακούω την εισαγωγή του "Light Me Up". Μιλάμε για την αποθέωση αυτού του τρομερού συνθέτη που ακόμα και όταν καλείται να γράψει επί παραγγελιάς και πληρωμής σαφέστατα, στέκεται στο ύψος των δικών του άλμπουμ και παραπάνω.
Για να δούμε από δω και πέρα τι θα γίνει και στην χώρα μας όπου τα δυο tracks του RedOne θα κάνουν μπαμ ούτως ή άλλως.
Μπράβο και πάλι, αυτή την φορά και για το βίντεο που δεν ανήκει στις μεγααααλες στιγμές της Farmer (θα ξεχάσω εγώ που είχε δεθεί στα τρένα και την πηγαίνανε;) αλλά είναι μοντέρνο. Άσε που δεν της κάνει και πολλά κοντινά, μην και φανούν ραφές. Τελικά μήπως έχει πάθει εκτός από Lady Gaga και μια Lady Άντζελα;
Α…και μην ξεχάσω…τι εξώφυλλο είναι αυτό ρε θεια;

Αν σου αρεσει το "Wait For Me" του Moby, με ολιγη απο Gaga και μια γερη δοση Archive.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.