Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Thank You For Your Love" Antony & the Johnsons

Η Αθήνα βράζει και το φεγγάρι γεμίζει σιγά σιγά για τελευταία φορά αυτό το καλοκαίρι. Κάπου κοντά στην πανσέληνο θα έρθει στα δισκοπωλεία και στους υπολογιστές μας ένα EP πέντε τραγουδιών. 3 νέα κομμάτια από τους Antony and the Johnsons και δυο διασκευές. Η πρώτη σε ένα ξεχασμένο λένε, τραγούδι του Ντυλαν (“Pressing On”) και η άλλη στο πολυδιασκευασμενο “Imagine” του Λενον. Το δισκάκι ξεκινάει με ένα εκπληκτικό απλό ερωτικό “Thank You For Your Love”, ελαφρώς πιο εύθυμο από ότι έχεις ακούσει από τον κύριο με την αγγελική φωνή, που μάλλον βρήκε τον έρωτα ή την αγάπη κάπου στα βόρεια λημέρια του. Instant classic. Ακολουθεί ένα γυμνό “You are the Treasure” που απλά επιβεβαιώνει όσα υποθέσαμε παραπάνω. Αρχίζω βέβαια να ανησυχώ για την δημιουργικότητα του Antony που πάει πακέτο με την δυστυχία και εδώ έχει πάει απλά περίπατο. Η μικρή διάρκεια του κομματιού δεν θα σε αφήσει να πατήσεις το next. Αν είσαι ερωτευμένος χάρισε κάπου το αλμπουμακι, αν και ακολουθεί το “My Lord, My Love” που είναι ένα παλιότερο κομμάτι, bonus track στο “Crying Light” και αν δεν το χεις ακούσει, κρύψε τα ξυράφια. Ένα πιάνο σου σφίγγει την καρδιά και η αγγελική φωνή που λέγαμε σε πατάει στο λαιμό. Αυτό το αριστούργημα είναι μια προσευχή για όσους έρωτες έχασες φεύγοντας και σε έχασαν δειλιάζοντας(έχω μπει στ κλίμα τελείως όμως). Μετά έρχεται μια σύνθεση του Dylan από το Saved του 80’. Ένα gospel που αποδομειται σε ένα νανούρισμα για φωνή κιθάρα και ξυλόφωνο. Και για φινάλε; Από τον άνθρωπο που διασκεύασε Beyonce σαν να έχει στα χέρια του Baez, περιμένεις και ένα “Imagine” σαρωτικό. Αντίθετα μας δίνει κάτι απλά συμπαθητικό και αυτό αφήνει στην κορυφή των διασκευών αυτού του ύμνου την αντίστοιχη των “A Perfect Circle”.
Αν σου αρέσει ο Hegarty –αυτό μόνο αν σε λένε Σασα Μπαστα δεν συμβαίνει- αγόρασε το δαγκωτό. Εκτός αν περιμένεις το άλμπουμ ολόκληρο που ναι μεν θα έχει ένα νέο ντουέτο με την Bjork αλλά μόνο το ομώνυμο από αυτό το EP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.