Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

"Aphrodite" Kylie Minogue


Κυκλοφόρησε! Η φήμη σου κορίτσι μου προχώρησε!
Στην Γιαπωνια την μακρινή, εχθές, έσκασε μύτη το φρεσκότατο cdακι της κοντής ποπ σταρ. Από τα μέρη μας να το περιμένετε (όσοι μπορείτε ;) γύρω στις 5 Ιουλίου.
Πάμε τώρα να κάνουμε ένα μικρό flash forward.
Το έχεις στα χέρια σου και τι βλέπεις; Την Kylie ως θεά Αφροδίτη νέας κοπής, και μπλε άσπρο ολούθε. Τι σου θυμίζει; Καλοκαιρινές διακοπές στην Μύκονο; Τότε που φωτογραφιζόσουν σαν το αλαφροΐσκιωτο στα καμπαναριά; Ε, ναι! Αυτό έπρεπε να σου θυμίζει. Σαν διαφήμιση-καλή παραδόξως- του ΕΟΤ!!!
Βάζεις μετά το δισκάκι στο player (οι ανυπόμονοι που λέγαμε, ήδη το έχουν ακούσει στο winamp φαντάζομαι).
Τι ακούς;
Το “All The Lovers” που στην αρχή δεν σε έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση αλλά να που τώρα σου’χει κολλήσει και μουρμουράς όλη την ώρα. Καλά πάμε στο επόμενο για να μην μιλάμε για κάτι που ήδη έχεις χιλιοακουσει. Έλα, δεν θέλω αντιρρήσεις. Κάντο ringtone βρε αδερφέ!
2ο τραγούδι και μάλλον και 2ο σινγκλ το “Get Out of My Way” που επιθετικό το λες αλλά είναι τοοοοοσο ανεβαστικο το ρημάδι που θα κάνει πόδια να πρήζονται στο χορό. Αυτό δεν είναι τραγούδι, αρθροπάθεια είναι!!! Σκανδιναβική ποπ στα πολύ πάνω της.
Ο χορός συνεχίζεται after that, αλλά τώρα σήκωσε και τα χέρια(“Put Your Hands Up if you feel love”). Μπράβο!
Η ταχύτητα δεν πέφτει πριν το “Closer” που οδηγείται σιγά σιγά στην κορύφωση μιας contemporary disco(άκου χαρακτηρισμό που βρήκα), που πάλι θα χορέψεις. Παππού; Φύγε απ’την πίστα λέμε!
Άντε πάμε σιγά σιγά και στο επόμενο, που δεν σου κάνει κέφι στην αρχή και έχεις κάτσει να πιεις την Πίνα την Κολαντα σου, αλλά εγώ θα σου πω πώς να το αγαπήσεις πρόκειται γιατί πάντα αγαπάς τις μελωδίες των Keane (ο Tim Rice-Oxley έχει βάλει την έμπνευση όπως κατάλαβες).
Πάμε και στο ομώνυμο; Η Nerina Pallot γράφει και η κοντή που λέγαμε ερμηνεύει (ελεύθερη μετάφραση)«Είμαι σκληρό καρύδι, παντοδύναμη είμαι/ μην τα βάζεις μαζί μου…θα σε πατάξω». Είμαι δημιουργός όμως ναι;
Κάπου εδώ, στου δρόμου τα μισά, γιατί ο δίσκος έχει 12 tracks, έχω να σου πω πως για άλλη μια φορά όλα είναι θέμα στιγμής, χημείας, έμπνευσης και οργάνωσης. Η Minogue είχε συνεργάτη τον Stuart Price, τον οποίο και εκθείασα στο review των Σιζορ Σιστερς, και για να μην τα ξαναλέγω ο τύπος κάνει θαύματα. Του ζήτησε που λες να διαλέξει μαζί της τα κομμάτια που θα έμπαιναν στον δίσκο στον οποίο θα έκανε και την τελική μίξη. Ε, τι να κάνει και αυτός; Δέχτηκε. Για την ψυχή της μάνας του θαρρώ.
Τα υπόλοιπα έξι κομμάτια στα βάζω εργασία σπίτι. Απλά θα σου δώσω τα δεδομένα.
Έχουμε τρελές συνεργασίες με Jake Spears και Calvin Harris(“Too Much”), την Hannah Robinson που έγραψε το “My Delirium” της Ladyhawke (“Can’t Beat The Feeling”), 90’s house να τριγυρνάει σαν ερινύα στο χώρο (“Illusion”), electronica του χαμού, πιανακια, φτερά και πούπουλα (“Looking For An Angel”) και τον επόμενο κοριτσίστικο ύμνο (“Cupid Boy”) απλά γιατί είναι καταδικασμένο να γίνει ύμνος.
Στην τελική καλοκαίρι είναι και ας αφήσουμε την μελαγχολία, αιώνια αγαπημένη των Ελλήνων, για άλλες εποχές.
Και που ‘σαι; Έχω και ‘γω στη cdθηκη μου το “Τελσον” και το “Badmotorfinger”, αλλά δεν το κάνω θέμα…
Αν σου αρέσει η Kylie Minogue και οι παραγωγές του Price. Αυτό σου φτάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.