Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Robyn – Body Talk Pt. 1


Η Robyn είναι ένα παιδί λίγο πριν την ενηλικίωση. Είναι μια μηχανή αυθορμητισμού που ζει για το σήμερα, νοσταλγεί με γλύκα το παρελθόν και σπανίως ασχολείται με το μέλλον, μιας και δεν της μένει καθόλου ενέργεια για κάτι τέτοιο. Είναι μια ξανθούλα από τον γοητευτικό Βορρά, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να φτιάχνει διασκεδαστική μουσική και καμιά φορά δείχνει να μην γνωρίζει πραγματικά πόσο σημαντικό είναι το έργο της.
Το “Body Talk Pt. 1” είναι το πρώτο μέρος της δισκογραφικής τριλογίας που θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς από την Σουηδή performer και αποδεικνύει ότι η synthpop δεν έχει ακουστεί ποτέ πιο διασκεδαστική τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το “Robyn” του 2005 που είναι… δικό της; Σωστά. Με μια γρήγορη ματιά δεν είναι σαφής ο προσανατολισμός του δίσκου. Ακούς μπαλάντα, ακούς Royksopp, ακούς παραδοσιακό, σουηδικό τραγούδι, ακούς ένα minimal intro που σε δυσκολεύει αλλά σου αρέσει γιατί είσαι μαζόχα και θες να το αναλύσεις, ενώ ακούς και μια καθολικά home edition παραγωγή που θα μπορούσες να κάνεις στο υπνοδωμάτιό σου με ένα laptop και ένα midi. Ίσως και όχι.
Το album είναι ουσιαστικά ένα σύντομο ταξίδι σε μια καθημερινή βραδιά της Robyn, έτσι όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται. Περιλαμβάνει χορό, αλκοόλ, κλάμα, χαλάρωση, αναμνήσεις και πάνω απ’ όλα διάθεση για ανεξαρτησία, έτσι όπως την παρουσίασε και το 2005. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι τόσο cool και fun, αλλά μπαίνει στην διαδικασία να περάσει σε πιο προσωπικά μονοπάτια και να καταλάβει ότι μεγάλωσε λίγο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως χάνει το δυνατό της χαρτί, που είναι αυτό που έχει ήδη επισημανθεί – είναι ένα παιδί λίγο πριν την ενηλικίωση, με όλα τα καλά και όλα τα κακά της υπόθεσης. Και αυτό είναι που μεταμορφώνει τις μπότες, τα μπάσα, τα pads, τα βιμπράφωνα, το reverb και τα πλήκτρα σε συναισθηματικό ξέσπασμα πρώτου βαθμού. Highlight του δίσκου; “Jag Vet En Dejlig Rosa” με κλειστά τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.