Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

"Where Did the Night Fall" UNKLE

Την Δευτέρα κυκλοφορεί επίσημα. Είναι το 5ο κατά σειρά άλμπουμ των UNKLE και πολύ πρωί για να γράψω κάτι αξιόλογο και ακόμα πιο νωρίς για να διαβαστεί από τον οποιοδήποτε. Είναι όμως τόσο ενδιαφέρον για ακόμα μια φορά αυτό το δημιούργημα ενός ουσιαστικά ανθρώπου (όχι γιατί οι υπόλοιποι δεν έχουν μέρος «ευθύνης» αλλά γιατί έρχονται και παρέρχονται), του James Lavelle, που πρέπει να κοινοποιηθεί. Οι συμμετοχές πολλές για άλλη μια φορά. Από τους συνήθεις ύποπτους Gavin Clark και Autolux έως τους Mark Lenegan και Joel Cadbury . Οι επιρροές ακόμα πιο πολλές. Από την ψυχεδέλεια των Velvet Underground που απλώνεται σχεδόν σε όλο των δίσκο, έως την new wave pop των Cure(η μπασογραμμη στο "On a Wire" μου έφερε στο μυαλό το Forest και τα φωνητικά της Elle J τους Organ), και από τα φαντάσματα του παρελθόντος (“War Stories”) που εμφανίζονται στο "Falling Stars", στο θεατραλε "Caged Bird" με τα φωνητικά της «θέλω-να-με-λέτεε-Florence» Katrina Ford. Όλα αυτά κάτω από την λογική μιας νέας electronica, γεμάτης ακουστικά όργανα (οξύμωρο;), layers που καταπίνουν καμιά φορά ακόμα και τα vocals, και beats με στόχο τα υποσυνείδητα όλων μας. Δύσκολα ξεχωρίζεις κάτι για να το πεις single (αυτοί διάλεξαν το Heavy Drug που διαρκεί στο άλμπουμ 1:14 αλλά στο remix Surrender Sounds Mix). Παρόλα ταύτα έχουμε ήδη αγαπήσει τα "Ever Rest" και "Another Night Out".
Πάρε μια γεύση εδώ
Αν σου αρεσει…χμ…πολύ πρωί για τέτοια καταχώρηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.