Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Made Out of Babies

Κάτι αρκετά παράξενο αλλά και ευχάριστο συνέβη εχθές καθώς έκανα την βόλτα μου ανάμεσα στα ράφια δισκοπωλείου με τον νέο δίσκο του Μιχάλη Δέλτα(άψογος) ανά χείρας
Το μάτι μου έπεσε σε ένα γνώριμο εξώφυλλο
Το φωτογραφικό πορτραίτο ενός παιδιού, όχι πάνω από 5 χρονών, να με κοιτάζει με ένα μάτι, μιας και το άλλο παρουσιάζεται κλεισμένο, τσακισμένο και ραμμένο, και γύρω από αυτό ένα κομμάτι γδαρμένου προσώπου. Ο πιτσιρικάς με κοιτάει μάλλον θυμωμένος παρά φοβισμένος.
Την ίδια στιγμή στο κεφάλι μου σκάνε δεκάδες βεγγαλικά.
Από το 2006, οπότε και κυκλοφόρησε ο συγκεκριμένος δίσκος, τον ψάχνω. Δεν θυμόμουν τίποτα άλλο παρά το ότι πρόκειται για την δουλειά ενός hard rock συγκροτήματος με απίστευτα γυναικεία φωνητικά. Φυσικά και την φωτογραφία του εξωφύλλου.
Έψαχνα και εγώ λοιπόν στα τυφλά να βρω κάτι από αυτούς αλλά…μάταια. Τελικά ήρθαν οι ίδιοι και με βρήκαν. Για τα καλά. Κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ και ετοιμάσου να με διαβάσεις να τους εκθειάζω.

Είναι οι Made Out of Babies, και αξίζουν προσοχής.


“Trophy” 2005
Με παραγωγή του
Joel Hamilton, που έχει δουλέψει από Frank Black(Pixies) έως Timberlake. Με δυνατές και σφιχτές συνθέσεις, που βρίσκονται με το ένα πόδι στο metal και με το άλλο σου βαράνε μια κλωτσιά…εκεί που ξέρεις. Τα φωνητικά είναι ο τουρμπο κινητήρας στην περίπτωση τους και λέγεται Julie Christmas!!! Ακου το”Sugar”.


“Coward”
2006
Την παραγωγή αναλαμβάνει ο
ένα-ονομα-μια-ιστορια, Steve Albini. Αλλά μάλλον, αναλαμβάνει πολλά περισσότερα από την παραγωγή. Αυτό γιατί εξαιρώντας το εισαγωγικό Silverback, έχουμε λιγουλάκι απομακρυνθεί από τον metalιζον ήχο αλλά συνεχίζουμε να ροκαρουμε (πόσο 80s ήταν αυτή η λέξη;).
“… It seems our dreams are spools of string and pigs with wings”, από το “Out”.

“The Ruiner”
2008
Εδώ η εταιρεία μας αλλάζει και από Neurot γίνεται The End. Στην παραγωγή μένει ξανά ο Albini και…δεν έχω άλλα να σου πω . Μόνο να ξέρεις ότι μιλάμε για την αδικία του να θάβονται αριστουργήματα, όπως αυτό. Καλά μπορεί και να υπερβάλλω ως προς το αριστούργημα αλλά επιτρέψτε μου διότι είμαι δεμένος συναισθηματικά με αυτή την μπάντα.


Αν σου αρέσουν
Pj Harvey(η παλιά του “Rid of Me”), Big black, The Jesus Lizzard, Babes in Toyland(αξία ανεκτίμητη), και αν σου κινεί καθόλου τη περιέργεια ο χαρακτηρισμός της τραγουδίστριας, από αγγλικό έντυπο, ως “doom metal Bjork”!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.