Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Sade – Soldier Of Love


Τα στατιστικά και τα σχόλια είναι γνωστά, τύπου: “έκτο studio album για τους Sade”, “το πρώτο που ντεμπουτάρει στην κορυφή των US charts”, “η ήρεμη δύναμη της Adu και της μπάντας της”, “η μεγάλη επιστροφή μετά από 10 χρόνια απουσίας και δημιουργικής αφάνειας”, “No 1 σε 14 χώρες”, blah, blah, blah… Ποια η θέση όμως του group στη σημερινή δισκογραφία; Και γιατί το project παύλα συγκρότημα μπορεί και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας κάτω από αυτές τις συνθήκες; Μπορεί τελικά μια Lady GaGa ή μια Beyonce να ταρακουνήσουν τους συνθέτες/ερμηνευτές τέτοιου είδους ή οι μουσικές αξίες παραμένουν άθικτες ακόμα και μετά από δύο δεκαετίες;
Η εποχή προστάζει σκληρότητα και το ομώνυμο την προσφέρει απλόχερα, στα πλαίσια της quiet storm αισθητικής. Το ίδιο κάνει και το video-clip της μέγιστης Sophie Muller, μέσα από μια πανδαισία συνειρμών, αλληγοριών και χορογραφιών. Το “Long That Road” παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του “No Ordinary Love” για να κάνει catch-up με το 2010, ενώ οι mid-tempo διαρροές συνδέονται εύηχα σε μια ηχογράφηση που η φωνή της Sade Adu επισκιάζει τις ρυθμικές κιθάρες, τα έγχορδα και τα διακριτικά πνευστά.
Η απάντηση στο αρχικό ερώτημα έγκειται λοιπόν στο γεγονός ότι η ευαισθησία στα αυτιά μας συνεχίζει να είναι θεμιτή. Όσο η Norah Jones, οι (ή η) Sade, ο Michael Buble και οι σχετικοί κυκλοφορούν δίσκους τόσο ενημερωμένους όσο αυτός, καμία pop starlet δεν θα διαφθείρει τη μελωδία για χάρη υπερπαραγωγών.

p.s. Μου αρέσει η GaGa, καμία σύγχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.