Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Etten: 10/02/2010 Σταυρός του Νότου


Αυτό που σου συμβαίνει όταν δεν μπορείς διώξεις τη σκέψη σου από έναν άνθρωπο ίσως να ονομάζεται έρωτας. Όταν πάλι δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του, λέγεται Etten.
Προσπαθώντας να δώσει δικό της στίγμα η Ελένη Τζαβαρα, πήρε τον χρόνο της και μετά την αποχώρηση από τους Film, άρχισε να δίνει δείγματα γραφής αργά αλλά σταθερά. Στο myspace κοινό project με τον Μιχάλη Δέλτα, φωνή στο «The Hunt» του Chris Nemmo, φωνή στο «Redrosy» της Λένας Πλάτωνος και κάπου εκεί στις αρχές Νοεμβρίου του ‘09 κυκλοφορεί το “I know you ‘re behind me but i m not scared”. Τα χέρια στην παραγωγή βάζουν οι Coti K. και Μ.Δελτα. Παρόλο που σου μοιάζει σαν ηλεκτρονική καταιγίδα, έχουν χρησιμοποιηθεί τα πλέον απλά και βασικά wav στα kicks, percs και snares. Έτσι δυναμώνουν οι συνθέσεις. Οι απόλυτα ερμηνευτικές στιγμές της Etten και τα βίαια ξεσπάσματα. Θεατρική σαφέστατα. Ίσως και υπέρ του δεόντως. Το αποτέλεσμα είναι μια απίστευτη ομοιογένεια που μας έκανε να αγαπήσουμε το άλμπουμ –ήθελε τον χρόνο του είναι η αλήθεια-και να περιμένουμε μια ζωντανή της εμφάνιση.
Έτσι φτάνουμε στο χθες. Βράδυ και χθες. Σταυρός του Νότου. Δυστυχώς δεν είχα φωτογραφική μαζί. Ήταν ντυμένη όπως της πρέπει. Extravaganza. Έκανε ένα πρόγραμμα που δεν ήθελα να τελειώσει. Ήμασταν λίγοι. Χορεύαμε στατικά. Ίσως και να την απογοητεύσαμε Αλλά το χειροκρότημα ήταν ζεστό και αληθινό. Δείτε την όπου μπορείτε.
Ένα δεμένο σύνολο. Μια κιθάρα (Νίκος Μαρδακης), μια e-drums (Βαγγέλης Μουσηκας), ένα synth και ένα Macbook (Μαριλενα Ορφανού από Berlin Brides).
Αγαπημένη στιγμή (και του δίσκου και της εμφάνισης) “Car Race” δια χειρός Δέλτα.
Καλύτερη στιγμή, όμως, (πάλι και του δίσκου και της εμφάνισης) το “Bubble Factory”.
Γλυκιά και αστεία στιγμή (μόνο της εμφάνισης) η βροχή που έσταζα από την οροφή πάνω στην σκηνή και λίγα χιλιοστά από την θέση της Τζαβαρα. Γούρι! Γούρι!!

http://www.myspace.com/elenitzavara

το live ξεκίνησε ο Tasman με τον οποίο όμως θα ασχοληθούμε άλλη φόρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.