Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

"The Courage of Others" Midlake


Έχουμε πιάσει τρίτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου, που θα λεγε και η Αση. Εδώ και κάμποσο καιρό έχει φανεί το χαΐρι μας. Το 2010 θα είναι η καλύτερη χρόνια για όλους.
Τώρα εσύ διαβάζοντας τα παραπάνω δεν σκέφτεσαι πως τα πίνω μόνος μου, εγώ και ο πόνος μου; Παραδέξου το, αυτό σκέφτεσαι. Αλλά εγώ θα σε συγχωρήσω αναγνώστη μου, όχι μόνο γιατί σε εκτιμώ (ε;), αλλά και γιατί είσαι προπέτης και εμένα αυτό με φτιάχνει.
Λοιπόν, από το ψυχανωμαλο μου σύμπαν σας στέλνω χαιρετίσματα πως ο δίσκος της χρονιάς κυκλοφόρησε και είναι το The Courage of Others και ανήκει στους Midlake. Ναι από τώρα γιατί; Δεν έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μήνες μπροστά; Το έχουμε βεβαίως, βεβαίως.
Αν είναι όμως να μπούμε στο σοβαρό μας κοστούμι έχω να σου πω μερικά πραγματάκια.
Εμένα η φολκ μου φέρνει αέρια. Δηλαδή, άστα να πάνε. Εδώ όμως μιλάμε για τις λυρικοτερες συνθέσεις εδώ και καιρό. Όσο ακούς τόσο κολλάς. Σε κερδίζει σιγά σιγά σαν και εγώ δεν ξέρω τι. Μπορεί να έχει επαναλήψεις, κοιλιές, μονότονη ενορχήστρωση, αλλά οι χορδές στέλνουν στον αέρα παγανιστικές δροσοσταλίδες μουσικής (πω πω κάηκα, λες και ζω το acid summer of love) όχι τόσο γλυκανάλατα όσο σου ακούγομαι αλλά πιο μελαγχολικά θα έλεγα. Αχ…. Μελωδίες και πάλι μελωδίες, ακουστικά όργανα, το τέμπο του νεκρού, η υπέροχα ταιριαστή φωνή του κοιμισμένου Smith και στίχοι όπως οι παρακάτω…

“And when the acts of man
Cause the ground to break open
Oh, let me inside, let me inside, not to wait”
Δεν θα αρέσει αυτό το άλμπουμ σε πολλούς. Αλλά εγώ το αγάπησα…
Αν σου αρέσουν οι Simon & Garfunkel, οι Barclay James Harvest, τα φλάουτα των 70s, τα δέντρα, τα βουνά, τα ρυάκια, λαλαλαλαλαλαλαλα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.