Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Nine


Όλα δείχνουν ότι το Nine θα είναι το νέο Chicago, ό, τι κι αν σημαίνει αυτό. Ψυχαγωγικό στη διαπασών, καλαίσθητο από τη γέννησή του και αβανταδόρικο από το πρώτο, ασπρόμαυρο καρέ. Μπορεί να πάρει μερικά Oscar παραμάσχαλα (όχι αυτό της καλύτερης ταινίας, μιας και είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι φέτος θα κυριαρχήσει το Avatar και το Up In The Air), μπορεί να αναστήσει καριέρες (βλέπε Sophia Loren και Kate Hudson), μπορεί ακόμα και να αλλάξει κοσμοθεωρία σε όλους όσοι πιστεύουν ότι η Fergie είναι μια καλλίφωνη καγκουρογκόμενα και τίποτα παραπάνω. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το νέο κομψοτέχνημα του Rob Marshall είναι να βγει από τη σκιά του Cabaret, που χρόνια προσπαθεί να ξεπεραστεί αλλά πάντα καταλήγει να είναι στην πρώτη και γόνιμη γραμμή του είδους. Αυτό βέβαια δεν πειράζει, μιας και το musical δεν πρέπει να χαθεί. Αν για κάποιο λόγο σε τραβάει η μουσική, ο χορός, η στυλιζαρισμένη φωτογραφία, τα σωστά κάδρα και οι έξοχες ερμηνείες από όλους ανεξαιρέτως (υποκειμενικό: η Nicole περνάει λίγο αδιάφορη), δες το πριν κατέβει από τις αίθουσες. Αν πάλι είσαι από δαύτους που σνομπάρουν το musical και το βαριούνται μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους, κάνε log in στην μαύρη λίστα του blog – είσαι και επίσημα ιερόσυλος.

P.S. Μπορείς να βάλεις από τώρα τη Marion Cotillard στα φαβορί των Oscar για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο. Δεν υπάρχει... (κι όμως υπάρχει).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.