Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σφαίρες (Χρυσές) πάνω από το Hollywood


Στις 17, σα να λέμε χθες, κάπου στο φτωχό Beverly Hills, δεκάδες πορσελάνινα χαμόγελα (σαν του Αλέξανδρου Πετριδη) ανταποκρίθηκαν στο επίμονο φλερτ των φωτογραφικών φλας και μετά πήραν και τα βραβειακια τους έτσι για να υπάρχει ένας λόγος που ξαναματαβγηκαν στα περιοδικά όλου του κόσμου. Μπορεί εσένα η αγαπημένη σου ταινία για φέτος να είναι ένα Τουρκογερμανικο δράμα ή μια Ιρανική παραβολή ή ακόμα ένας ελληνικός πειραματισμός, αλλά οι Καλιφορνέζοι έχουν άλλα σχέδια και μάτια στο σχήμα του δολαρίου. Εδώ που τα λέμε και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ήταν αυτές οι αγαπημένες σου ταινίες αλλά ποιος είμαι εγώ για να μιλήσω; Απλά ένας ακόμα λάτρης των multiplex.

And the winner is…

 • Cecil B. DeMille Award Martin Scorsese Τον τιμήσανε τώρα που πλησιάζει η ώρα του…
 • Best Motion Picture - Drama Avatar Λες να πάρει και κάνα θειο Όσκαρ;
 • Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama Sandra Bullock – The Blind Side Αυτή αν πάρει Όσκαρ, εγώ θα κάνω νηστεία ως το Πάσχα (κάπου εκεί κοντά δεν είναι; Λέω μη παρανυστεψω κιόλας)
 • Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama Jeff Bridges – Crazy Heart Επιτέλους τον θυμήθηκαν και αυτόν!!!

Αυτά ήταν τα 4 βασικά. Κάποια ακόμα είναι…

 • Best Motion Picture - Comedy Or Musical The Hangover
 • Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy Or Musical Meryl Streep – Julie & Julia
 • Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Comedy Or Musical Robert Downey Jr. – Sherlock Holmes
 • Best Performance by an Actress In A Supporting Role in a Motion Picture Mo'nique – Precious: Based On The Novel Push By Sapphire
 • Best Performance by an Actor In A Supporting Role in a Motion Picture Christoph Waltz – Inglourious Basterds
 • Best Animated Feature Film Up Το συζητάς;
 • Best Foreign Language Film The White Ribbon (Das Weisse Band - Eine Deutsche Kindergeschichte) (Germany)
 • Best Director - Motion Picture James Cameron – Avatar
 • Best Screenplay - Motion Picture Jason Reitman, Sheldon Turner - Up In The Air
 • Best Original Score - Motion Picture Michael Giacchino - Up
 • Best Original Song - Motion Picture "The Weary Kind (Theme From Crazy Heart)" – Crazy Heart

Σαφέστατα και δεν θα παραλείψουμε τα τηλεοπτικά, αν και επαναλαμβάνονται αυτοί οι Αμερικάνοι…


 • Best Television Series – Drama Mad Men (AMC) Ματοοοοσοπολύτουςαρέσειπια;
 • Best Performance by an Actress In A Television Series - Drama Julianna Margulies – The Good Wife (CBS)
 • Best Performance by an Actor In A Television Series - Drama Michael C. Hall – Dexter (SHOWTIME) Άντε και σε καμιά σοβαρή ταινία σας εύχομαι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.