Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

"Two Suns" Bat for Lashes


“I will rise now…” μας προειδοποιεί το εισαγωγικό “Glass”.
Η πόλη ακούγεται πίσω από το τραγούδι και το ταξίδι των Bat for Lashes(ή μάλλον της Natasha Khan ) ξεκινά.
Για ένα παράξενο λόγο ακούω το 80 να γιγαντώνεται σε ένα ηχητικό παραπέτασμα. Kate Bush, Fleetwood Mac, Gabriel, Cure!!! Ποτέ δεν θα καταλάβω πως γυρνάει το μυαλό κάθε φορά σε επιρροές.
Το επόμενο “Sleep Alone” παραμένει γοητευτικό αλλά θα μπορούσε να είναι και στο προηγούμενο άλμπουμ.
Τρίτο track στη σειρά το “Moon and Moon” . Τώρα μάλιστα! Ατμοσφαιρικό. Το πιάνο στη βάση. Χορωδιακά μέρη. Ναι, η Bush την στοίχειωσε αλλά για μας που την γουστάρουμε, αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Τελικά κάποιοι άνθρωποι θα παραμείνουν για πάντα σημείο αναφοράς. Αναφορά απλά για να καταλάβεις τι θα ακούσεις. Όχι για να μειωθεί η αξία του δίσκου.
Τέταρτο στη σειρά το single “Daniel”. Το αξίζει; Σαφέστατα. Αν δεις και το βίντεο θα πάθεις την πλάκα σου. Ακόμα ένα βίντεο για βράβευση , όπως το "What's a Girl to Do?" από την προηγούμενη δουλειά της Natasha. Νομίζω“I dream of home…” .
Το “Peace of Mind” που ακολουθεί με την gospel χορωδία με κοίμισε.
“Siren Song”, μάλλον θα μπει και αυτό στη λίστα μου για τα καλύτερα του Απριλίου. Γιατί ο δίσκος έτσι και αλλιώς, επίσημα κυκλοφορεί στις 6 Απριλίου.
“Pearl’s Dream”: synth pop. Ω, ναι. Επιτέλους ανεβάσαμε ρυθμό. Σε όλο το άλμπουμ χρησιμοποιούνται περισσότερο οι συνθετητες από την πρώτη δουλειά. Σαν αλλαγή ήχου ίσως. Στο μεγαλύτερο μέρος τα όργανα παίζονται από την δημιουργό. Δυστυχώς χρησιμοποιεί και πολύ “ψεύτικες” που τελικά σε κουράζουν. Για παράδειγμα στο “Two Planets” πάτησα skip.
Αδιάφορη μπαλάντα μου φάνηκε και το “Traveling Woman” αλλά για καλή μας τύχη ο δίσκος κλείνει με ένα εκπληκτικό “The Big Sleep”, όπου συμμετέχει ο Scott Walker και κλείνει το μάτι στον Kurt Weill και τον Antony, είναι μια από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ.
Εν κατακλείδι αυτή η concept –αφορά λέει αυτή την δυαδικότητα και άλλα σάπια-δημιουργία της Bat for Lashes, όπου και μας συστήνει μια persona της που ονομάζει η ίδια Pearl και είναι ο κακός ποπ εαυτός της και μοιάζει να θέλει να γίνει η Lady Ga Ga, είναι ένα βήμα μπροστά αλλά παραμένει μια δουλειά από την οποία επιλέγεις να ακούς 4-5 κομμάτια και ξεχνάς τα υπόλοιπα. Κρίμα.


Αν σου αρέσει η ξεχωριστή φωνή της Natasha, όλοι οι καλλιτέχνες που ανέφερα παραπάνω και μπορείς να αγοράσεις ένα άλμπουμ μόνο για τα 4 καλά τραγούδια του. Εκτος και αν το κατεβάσεις απο εδω...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.