Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

"Catherine Anne Davies" Catherine A.D


Φλάουτο από τα 7 της.
Ακούει Nirvana και το γυρνάει στη κιθάρα.
Πέφτει και γκρεμοτσακίζεται από μια σκάλα και το ρίχνει στα πιάνα και στα βιβλία.
Τι άλλο πια;
Τι άλλο;
Α, ναι…
Είναι βρετανίδα, πρώην (μάλλον) αλκοολικιά, και την θαυμάζει η Courtney Love (που μόνο κακό το λες) για την φωνή της που την χαρακτήρισε «gorgeous sick beautiful»!!!
Τι λε ρε Κορτνι;
Σε 500 μόνο κομμάτια το "Carry Your Heart" (EP) στις16 Φεβρουαριου κυκλοφόρησε στην Αγγλία.
Ετοιμάζει δίσκο ολοκληρωμένο με παραγωγούς Bernard Butler (ναι αυτόν των Suede) και τον Liam Howe (ναι αυτόν από τους Sneaker Pimps).
Έχει κυκλοφορήσει άλλα δυο E.P, το "Songs for the Boy Who Wouldn't Read Rilke" και ένα με τίτλο το όνομα της με το οποίο και θα ασχοληθούμε και εσύ θα το ακούσεις αν πατήσεις εδώ σ’αυτό το λινκ.
Τι θα ακούσεις;
Αυτό που λένε τώρα τελευταία όλο και περισσότερο, Folk-noir ή Gothic Folk και άλλες τέτοιες παπαρολογιες που σου φέρνουν ύπνο.
Εσύ να ξέρεις ότι, στο πρώτο θα νομίζεις πως κάνει διασκευή σε PJ Harvey αλλά με ένα πιάνο και την παραμόρφωση μιας κιθάρας. Στο δεύτερο θα καταλάβεις πόση αγάπη έχει στην Kate Bush και ειδικά στα σκοτεινά και αργά της κομμάτια. Στο τρίτο θα σκάσει μύτη και η Tori Amos αλλά με βαριά καρδιά και στο τέταρτο track φιλαράκι σε βλέπω να έχεις ερωτευθεί το δισκάκι και να το βάζεις πάλι από την αρχή.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και έχουμε και άλλα να ακούσουμε και να γράψουμε για αυτά, οπότε σε αφήνω λέγοντας ότι περιμένω πλέον τον ολοκληρωμένο δίσκο να τον βάλω δίπλα από τα υπνωτικά, τα cd του Antony Hegarty και τις ταινίες του Λιντς και κάτι ταυβανεζικα θρίλερ.
Όχι, μου άρεσε!
Το NME γράφει για αυτή:
"If Kate Bush died and went to hell, she might sound like London gothic folk chanteuse Catherine Anne Davies. Or, if Kate came back as a ghost and haunted Regina Spektor until she cried and put a hex on Tori Amos.. Basically what we're trying to say is Catherine is kooky and spooky and very good ".
Α,και που σαι;
Αν παρεξηγηθεί το NME που βάζω κείμενο τους αυτούσιο να μου κάνει μήνυση, αλλά θα μου πεις ποιο NME; Ούτε η μάνα σου δεν σε διαβάζει!!!
Κακίες…

http://catherinead.com/


Αν σου αρέσει η Βικτοριανή εποχή…να μαζέψεις λεφτά να πας Σκοτία ρε!
Για οπαδούς των κυριών που αναφέρθηκαν παραπάνω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε διαβάζω, παιδί μου!

Η μαμά σου.

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.