Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

''He & She, Angry Enough To Keep Loving In the Dark Ages'' 2L8


Αυτή η κυκλοφορία , που ήδη έχει βάλει υποψηφιότητα για τα καλύτερα του 2009(τέτοια αυτοπεποίθηση;) , επιβεβαιώνει την κορύφωση της άνθησης του Ελληνικού Underground(ακόμα έτσι θα το λέμε εμείς).
Από την συσκευασία και το booklet-που αποτελούν και ένα από τα δυνατότερα χαρτιά της κυκλοφορίας, φτιαγμένα από τα χέρια του Aχιλλέα Γκατσόπουλου- , έως τους στίχους και τα φωνητικά του 2L8 (k the clown- Κώστας Βοζίκης), όλα είναι δεμένα σαν υλικά σε πετυχημένη συνταγή. Επιβάλλεται βέβαια αυτό από τον concept χαρακτήρα του άλμπουμ.
Η ιστορία που μας αφηγείται είναι μια καταραμένη ερωτική ιστορία, σαν αυτές που ακούμε κατά καιρούς από το στόμα του Nick Cave. Δηλαδή μην περιμένεις για γάμο και βαφτίσια στο τέλος.
Τι να περιμένεις;
Ένα θεατρικό έργο σε ηχητική μορφή. Post punk, post rock, pop, industrial, rock, hardcore, και την ίδια στιγμή έναν ήχο τελείως έξω από όλα αυτά. Τρομπέτες, κιθάρες, βιολιά, τσέλο, φωνές, πανικός και ομίχλη, η Josephine (αυτή είναι το αντικείμενο του πόθου), φέρετρα πηγαινοέρχονται, καρδιές εκρήγνυνται, υπερπαραγωγή.
Πέρα από την πλάκα, μιλάμε για μια ξεχωριστή εμπειρία. Πάρε στα χέρια το book και βαλε το cd.
Κυκλοφορεί από την πατρινή Inner Ear και παίζει να μην το βρεις στα δισκοπωλεία. Εγώ σε μεγάλο δισκάδικο της Αθήνας βρήκα μόνο ένα!!!
Είναι λέει δύσκολο άλμπουμ και δεν πουλάει. Χαζομάρες. Σε repeat το είχα, ένα βράδυ ολόκληρο!


Αν σου αρέσει ο πειραματισμός και η θεατρικότητα στη μουσική, οι καταδικασμένες ερωτικές ιστορίες και δεν τρως κανένα κόλλημα με το αν είναι ελληνική, τούρκικη, αγγλική ή δεν ξέρω και γω τι εθνικότητας παραγωγή.
Άντε και στο Pitchfork εύχομαι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.