Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Κ.βητα & Handy Park, Live @Σταυρος Του Νοτου


«Αυτό που παρατηρώ τελευταία όλο και περισσότερο είναι μια τάση να γίνεται τέχνη για την τέχνη. Φορτωμένες δημιουργίες επιδειξιομανων καλλιτεχνών που δεν έχουν τίποτα ανθρώπινο. Αυτός εδώ όμως έχει κάτι διαφορετικο…»
Τάδε έφη ο φίλος Βασίλης χθες βράδυ στο Σταυρό του Νότου. Εκεί από την Δευτέρα 26/01 και για 4 ΔευτεροΤριτα θα εμφανίζεται ο Κβητα με τους Handy Park.
Όντως. Ότι και να μας πουν όλοι οι άλλοι για την μουσική, για τον πειραματισμό, την δεμένη παραγωγή, την ερμηνεία, τίποτα δεν θα μπορεί να συναγωνιστεί τον άνθρωπο που συγκρίνουν όλοι πια με τον Μάνο Χατζηδάκη. Η τιμή είναι μεγάλη και η σύγκριση μπορεί να άρχισε λόγω της δουλειάς που έκανε ο κβητα πάνω στο έργο του συνθέτη, αλλά διαχειρίσθηκε άψογα- και διαχειρίζεται ακόμα το ίδιο καλά- ότι και αν του έχει φέρει αυτή η πορεία. Είτε σαν μέλος των Στέρεο Νόβα είτε σαν μοναχικό δημιουργό. Ακόμα και την πανελλήνια αναγνώριση λόγω της μουσικής που έντυσε την παράσταση του Παπαιωαννου «2».
Λοιπόν πίσω στα χθεσινά… Η κεντρική σκηνή στην οδό Θαρύπου , γέμισε κατά τις 10 και 15. Με καθυστέρηση σχεδόν 40 λεπτών ο Κωνσταντίνος Βήτα βγήκε στη σκηνή για να παίξει ηλεκτρονική μουσική από ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας του. Ακούστηκε μεταξύ άλλων , το «Μιράντα», «η Δύναμη της αγάπης» και άλλα ρυθμικά και μη κομμάτια σε διαφορετική εκτέλεση αυτή την φορά.Αυτό δεν είναι η πρωτοτυπία. Αυτό είναι το δεδομένο. Η έκπληξη ήρθε από το γκρουπ που συνόδευε.
Έτσι λοιπόν η εμφάνιση στο Σταυρό του Νότου, έχει την εξής μοναδικότητα. Για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Βήτα εμφανίζεται με μια ροκ μπάντα και παίζει κομμάτια του σε εκτελέσεις που σου ανοίγουν το κρανίο στα δυο. Το “Zombie” από το τελευταίο άλμπουμ "Άργος" έμοιαζε λες και το διασκεύαζαν οι Perfect Circle. Το “Όλο αυτό που ποτέ” θύμιζε βρετανική ποπ. Το “Κορίτσι” είχε κάτι από τον ήχο των Boo Radleys και γενικά υπήρχε ένα κλίμα στο χώρο ότι μας έδωσε τα μυαλά στο χέρι.
Εκπληκτική ιδέα και εφαρμογή αυτής, σε τούτη την συνάντηση.
Δεν χρειάζονται άλλες λεπτομέρειες. Ξέρεις ήδη ότι οι Handy Park είναι σύνθεση μελών άλλων ελληνικών γκρουπ. Κανουν προβες μαζι από το Αυγουστο. Ξέρεις ότι ο Κβητα δεν επαναλαμβάνει όσα «στηνει» άρα ή που θα τον δεις τώρα ή ποτέ. Μαθέ και ότι είσοδος είναι 15ευρω με ποτό. Μάθε και πως θα ξαναπάωφωτογραφιες: Βασιλης Ρεντουμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.