Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

"Βικτωρια" στερεο νοβαΕδώ και καιρό η συζήτηση γύριζε γύρω από μια επικείμενη επανένωση. Μια συνεργασία. Μια πραγματοποίηση του ονείρου όλων. Οι στέρεο νόβα ξανά μαζί.
Τίποτα τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα. Αλλά έγινε η «Βικτωρια».
Μια συλλογή. Διαλεγμένα κομμάτια από τους δυο βασικούς. Κωνσταντίνο και Μιχάλη. Αλήθεια ο Αντώνης που είναι; Μόνο τις φωτογραφίες του βλέπω στο booklet. Φωτογραφίες προσωπικές. Η γνωστή αισθητική του συγκροτήματος. Η μεγάλη αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της.
Όταν είδα το άλμπουμ ήταν σαν να γύριζα πίσω χρόνια. Το άρπαξα αμέσως. Δυο cd και ένα dvd με όλα τα βίντεο συν το σπάνιο «κυκλοτρον». Δεν γίνεται να μην το έχεις αυτό το άλμπουμ. Είτε είσαι 30ρης και σε τσιγκλάει συναισθηματικά, είτε είσαι 20αρης και δεν τους έδωσες ποτέ ιδιαίτερη σημασία. Άλλωστε η δισκογραφία τους είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί πια. Δεν θα περιμένουμε και πολύ όμως γιατί ετοιμάζουν και επανακυκλοφορία όλων των δίσκων τους με επιμέλεια των ιδίων.
Πάνω από δέκα χρόνια οι συνθέσεις τους παραμένουν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από ολόκληρη την σημερινή νέα ηλεκτρονική σκηνή.
Περαιτέρω κριτική της μουσικής τους δεν μπορώ να κάνω. Είναι αδύνατον να σου πω, για καλλιτέχνες που επαναπροσδιόρισαν την ελληνική μουσική, που έβαλαν την ηλεκτρόνικα στις δισκοθήκες των κατά παράδοση ροκ ποπ Ελλήνων, που σημάδεψαν όχι μόνο την δικιά μου ζωή αλλά και τόσων άλλων κοντινών μου προσώπων, κάτι άλλο εκτός του ότι έχουν κατακτήσει την τελειότητα.Αν σου αρέσει η μουσική δεν νοείται η μη παραδοχή του μεγαλείου τους.

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.