Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Hellboy II: The Golden Army

directed by Guillermo del Toro


Πολύς λόγος γίνεται για το φρέσκο Hellboy. Ο σκηνοθέτης εκθειάστηκε από κριτικούς-από κοινό ακόμα τίποτα, θα δείξουν τα εισιτήρια. Η απόλυτη feel good ταινία, λένε. Λοιπόν που λέτε παιδάκια τα πράγματα είναι κάπως περίεργα στην ταινιούλα. Μιλάμε όντως για ένα ωραίο στορυ, παραμυθικο, αρχή μέση και τέλος σχεδόν διακριτά, σενάριο που ανοίγει πολλά μέτωπα σε ελάχιστη ώρα και τα κλείνει όλα μαζί στο φινάλε. Δηλαδή μια ταινία τόσο χολιγουντιανά δομημένη, ώστε να τραβήξει τους θεατές “ like a moth to a flame”. Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα πως πέρασαν δυο γεμάτες ώρες. Γέλασα, γούσταρα με σκηνές μάχης, θαύμασα τα πλάσματα που έφτιαξε η φαντασία του Ντελ Τορο, είδα και την προσπάθεια να περάσει το μήνυμα το οικολογικό στα παιδάκια αλλά… ένα κενό! Ένας άνθρωπος σαν και μένα ,ο οποίος γουστάρει ανελέητα περιπέτειες με τέρατα, ξωτικά, ξύλο, μπουνιδι, μάχες, μαγικά φίλτρα και δεν συμμαζεύεται, πιστέψτε με δεν έχει κανένα λόγο να σνομπάρει μια τέτοια ταινία αλλά έχω να πω ότι είναι η πρώτη φορά που έχω παρατηρήσει τόσο έντονα το «τίποτα» μιας ταινίας. Επίσης όμως, είναι η πρώτη φορά που ήθελα να τσακίσω κάμποσο ποπ-κορν. Πάει γάντι!!!


Αν σου αρέσουν οι περιπέτειες φαντασίας, το Xmen, Iron man, και δεν έχεις ακόμα βαρεθεί να βλέπεις αναφορές στο Star Wars και τον Άρχοντα! Ποιον Άρχοντα; (!) Μιλάς σοβαρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.