Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

"Stop The Traffik: Secret Fear" Daniel Bedingfield

  Ο Ντάνιελ δεν μπορεί να σου θυμίζει κάτι πια, εκτός από τραγούδι της Bat for Lashes. Κρίμα δηλαδή γιατί ως οικογένεια οι Bedingfield έχουν φλέβα (βλέπε και Νατάσα). Αλλά τι να κάνεις όταν μετά από 4 εκατομμύρια πωλήσεις, 6 τοπ τεν σιγκλακια στην Αγγλία και ένα BRIT Award, η εταιρεία σου -απο την οποία δεσμεύεσαι με συμβολαιακι- δεν σε αφήνει να εξελιχθείς και θέλει να κάνεις πάλι το "If You're Not The One";

 Σου θυμίζει κάτι;

  Πολλά.

  Για αυτό ανοίγω μια μικρη παρένθεση για να αναφέρω ανάλογη περίπτωση εκπληκτικής ταλεντάρας από την Κύπρο, που ζει πια στην ημεδαπή και χαντακώθηκε καιρό από αμφιβόλου αισθητικής και ηθικής εταιρεία, βάζοντας στον πάγο ολοκληρωμένο άλμπουμ, με, δεν ξέρω και εγώ πιο, ανεδαφικό επιχείρημα. Απορώ πότε θα δώσουμε σε όλα αυτά που μας καταδυναστεύουν , ένα τεράστιο φάσκελο και μια ευχή στα "γαλλικά".
  Εσύ μάλλον δεν κατάλαβες Χριστό απο τα παραπάνω, αλλα εγώ τα 'πα και ξαλάφρωσα.
Πίσω στον Ντάνιελ και στο μεράκι του να κάνει μουσική για την πάρτη του.
  Μας πετάει το Rocks Off τον Φεβρουαριο, μετά από απουσία σχεδόν 5 χρόνων, σαν single και μέρος ενός επερχόμενου EP. Το ντύνει και με ενα λογοκριμένο βίντεο και μας αφηνει με την υπόσχεση νέας κυκλοφορίας , που έρχεται τελικα τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Πολλά δεν έχω να σου πω μιας και καλή ποπ ακούμε συνεχώς τελευταία και εγώ εχω μάλλον ανάγκη για κάτι περισσότερο, δηλαδή οχι για απλά καλή. Το να βάζεις φανκιές και τα ξερά snares των Neptunes στο μπλέντερ, δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Ξεχωρίζω σαφώς το "Don't Write Me Off", για την ευαισθησία των στίχων. 
  Το EP "Stop Traffik: Secret Fear" μπορείς να το κατεβάσεις στο Noisetrade και αν θές να αφήσεις και κανένα tip στον καλλιτέχνη που πια έχει κάνει πέρα τις εταιρείες και τα φτιάχνει όλα μόνος τους για να έχει τον έλεγχο -και μπράβο του- μέχρι και σκηνοθετεί σου λέει.
  Και αυτό μας φέρνει στο νέο του βίντεο ("Secret Fear") που είναι πάλι censored, λές και το έχει καημό, και ίσως αυτή την φορά τον επαναφέρει στο προσκήνιο μιας και σε μια εβδομάδα έφτασε τα 166.000 views ενώ το αμέσως προηγούμενο μόλις που ξεπέρασε τις 52.000. Αυτά είναι τα καλά του twitter Αλέκα μου.
  Άξιζε όμως νομίζω, το σημερινό πόστ ο κύριος Daniel Bedingfield. Ανεξάρτητα απο οποιαδήποτε καλλιτεχνική αξία, είναι σημαντικό να ακούς ανθρώπους να παλεύουν για αυτό που πιστεύουν και να δηλώνουν:
 "Music has to be dangerous. You have to be mortally terrified of everyone hating it, or you’re not doing the right thing. So I don’t mind failure. What I do mind is being stuck in a cage for eight years."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.