Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ellie Goulding – Halcyon


Τι συμπαθητικό και χαρισματικό που ήταν αυτό το κορίτσι. Ε, τώρα μπήκε και στην κλίκα των πολύ ταλαντούχων κοριτσιών. Κυκλοφόρησε ένα ντεμπούτο μέσα στο ρυθμό, τα ηλεκτρονικά και τα ζεστά φωνητικά, έκανε μια αξιοπρεπή πορεία στα charts, τα έμπλεξε με τον Skrillex, έκανε και μια επιτυχία στην Αμερική με το “Lights” και ομόρφυνε. Κι αφού λες ότι το πρώην επερχόμενο και νυν παρόν “Halcyon” θα είναι άλλη μια ευχάριστη και μελωδική synth-pop (στο μεγαλύτερο μέρος της) δουλειά, εκείνη αρπάζει τον ταύρο από τα κέρατα και φτιάχνει ένα αριστούργημα, πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητες που νόμιζες ότι είχε ή θα μπορούσε να έχει.

Το “Halcyon” είναι ίσως μια συλλογή τραγουδιών, τον φάκελο της οποίας θα πρέπει να μετονομάσεις στην επιφάνεια εργασίας σου ως “After the storm, comes the rainbow” ή “To feel better” ή κάτι τέτοιο μπουρδοσαχλό, για να μην ξεχνάς να τον ανοίγεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για τους επόμενους μήνες. Γιατί αν κάνει σου μένει με την πρώτη ακρόαση και διογκώνεται με τις επόμενες είναι πως σε κάνει να χορεύεις, να ψιθυρίζεις τα ενίοτε επικά λόγια και να αισθάνεσαι καλύτερα. Είναι για άλλη μια φορά η αιθέρια φωνή της, που αποκτά τεχνική και λες “Τη δούλεψε αρκετά”, είναι οι επιρροές της από την πιο Florence, Lykke Li και γενικά sophisticated pop των τελευταίων χρόνων, είναι οι παραγωγές που παίρνουν το ρίσκο να παίξουν με τις συνθέσεις και να τις κάνουν ίσως λιγότερο ραδιοφωνικές, αλλά περισσότερο δεμένες. Βασικά, είναι μάλλον η ίδια, που ξέρει πώς να δουλεύει τη μουσική της και ήθελε απλά την ευκαιρία, για να (απο)δείξει ότι το ‘χει ρε παιδί μου.

Το “Halcyon” είσαι μακράν ανώτερος δίσκος από το ντεμπούτο. Κι ενώ έχει μπαλάντες, έχει up-tempo καταστάσεις, έχει ηλεκτρονικά, πολλά πιάνα και έγχορδα, έχει επικές μελωδίες, αλλά και πιο πειραματικές στιγμές, την ίδια στιγμή είναι ένα πράγμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Thumbs up.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.