Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Kimbra – Vows


Όταν είχα πρωτοακούσει το “Settle Down”, είχα πάθει τη γνωστή παράκρουση στην οποία ξεσπάει κάποιος που έχει για χόμπι να ανακαλύπτει φρέσκες φωνούλες και κομμάτια, για να του απασχολούν τον εγκέφαλο ακόμα και στον ύπνο του. Με την επίσημη κυκλοφορία του “Vows” λοιπόν σε Αγγλία και Αμερική, έπειτα από την global επιτυχία του “Somebody that I used to know” με τον Gotye, η Νεοζηλανδή Kimbra μου ικανοποιεί τους ευσεβείς πόθους μου, που την ήθελαν στην πρώτη γραμμή των μουσικών σελίδων, παίρνει το αίμα της πίσω και βάζει το όνομά της στη λίστα με τους πολλά υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες για το 2012.

Προσπαθώ να βρω πού να την κατατάξω και στο μυαλό μου έρχεται η Florence και οι πιο soulful στιγμές της, οι ψηλές της Katy Perry (όσες έχει), οι πειραματισμοί της tUnE-yArDs και της Bjork στις πιο soft στιγμές τους (άκου “The build up” για να καταλάβεις), αλλά και η αίσθηση πως μετά από λίγη ώρα ακούω την λευκή Erykah Badu. Αλλά με τόσες αναφορές, γίνεται αντιληπτό πως τελικά δεν μπορείς να αντισταθείς στη φρεσκαδούρα της ακρόασης και τις ξεχνάς όλες, μία-μία, για να την αφήσεις να σε τρελάνει μόνη με τα τερτίπια της.

Προσωπικό αγαπημένο το “Old flame”. Σαγηνευτικό, ρετρό και λίγο James Bond το “Good intent”. Jazzy, σοφιστικέ και σέξι το “Plain gold ring”. Και καθώς προχωράς μετά τη μέση του album, καταλαβαίνεις ότι πολύ σύντομα μεγαλοκυρίες της αμερικάνικης showbiz τύπου Christina και Beyonce θα την παρακαλάνε για μερικά writing credits στις επόμενες δουλειές τους. Όπως έγινε και με τη Sia δηλαδή.

Η Kimbra είναι πολύ δυνατό χαρτί για αυτή τη χρονιά. Έχει δυναμική γραφή, χρησιμοποιεί το 200% της φωνή της, έχει ένα hit για να της δώσει boost για μεγάλα πράγματα και μια γλυκιά φάτσα για να τα υποστηρίξει. Ναι, για το πακέτο μιλάω, δεν είναι κακό. Άκουσέ την.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.