Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Garbage – Not Your Kind Of People


Πάντα φανταζόμουν την επιστροφή των Garbage στον ήχο του “Version 2.0” κι οι ευσεβείς μου πόθοι άργησαν μόνο 14 χρόνια. Εδώ, θα μου πεις, κατάφερε η Britney να πάρει τον ίσιο δρόμο, η Ke$ha να αποκτήσει indie credit και οι Killers να γίνουν πιο pop κι από τους Maroon 5, αυτό δεν θα γινόταν; Το προσπερνώ.

Ο δίσκος αυτός είναι η καλύτερη pop που μπορείς να ακούσεις αυτή τη στιγμή. Γιατί είναι αρκετά σκοτεινός, ώστε να συνεχίζει την παράδοση του ήχου τους, είναι αρκετά καλοκαιρινός, ώστε να μπορείς να τον ακούς στην παραλία μαζί με την αγαπημένη σου μπύρα, αλλά και αρκετά ηλεκτρονικός, για να μπορείς ενίοτε να τον βάλεις σφήνα σε κάποιο πάρτι και να γουστάρεις. Άλλωστε, οι Garbage ποτέ δεν ήταν σνομπ στους πειραματισμούς τους.

Το “Not your kind of people” μιλάει για μια μπάντα που περνάει καλά με αυτά που ηχογραφεί. Από το κινηματογραφικό/ρετρό ομώνυμο και την τύπου Paramore μπαλάντα “Beloved freak” μέχρι τα φασαριόζικα “Blood for poppies”, “Battle in me” και “I hate love”, το album είναι μια βουτιά στο fun που μπορούν να δώσουν οι βρώμικες κιθάρες, στον αισθησιασμό που μπορεί να περάσει η φωνή της Shirley Manson στα ηχεία σου και στην αίσθηση πως υπάρχουν και respect δίσκοι, που δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα δύσκολοι, ακαταλαβίστικοι ή ‘Bjork’ για να τους αποθεώσεις.

Αγαπάς τους νέους Garbage λοιπόν. Κι αν όχι, είναι γιατί δεν άκουσες το νέο δισκάκι. Και για να είμαι ακριβοδίκαιος, να κατεβάσεις την deluxe edition, για να ακούσεις όσο πιο τέρμα μπορείς το “The One”. Γιατί αυτό το bonus track είναι το ‘absolute Garbage’ και δεν θέλω σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.