Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

"Voyageur" Kathleen Edwards

Δεν με κρατάνε τα πόδια μου και τα μάτια μου κλείνουν, μα εσύ που σε λένε Kathleen Edwards, είσαι από τον Καναδά και μόλις κυκλοφόρησες τον 4ο σου δίσκο, έχεις την απαίτηση να σε ακούσω.

Ε, λοιπόν σε άκουσα...
και το συμπέρασμα είναι ένα..
Όπως και να το κάνεις, οι κλασσικές σπουδές στην μουσική φαίνονται.
Το Voyageur είναι ένας δίσκος 10 καταπληκτικών και υπέρολοκληρωμένων(αν είναι δόκιμος ο όρος) συνθέσεων, που αν θές λές folk, αν θες λές folk rock, και αν θές την αποψή μου , δεν λές και τίποτα.

"For the record"(που λέει και το τελευταίο track) η κυρά -33ών- Kathleen, έχει χωρίσει μετά από πολυετή σχέση με συνεργάτη της και πέρασε μια στεναχώρια (Pink Champagne), αλλά σκέφτηκε μάλλον ελληνικά, δλδ "ο έρωτας με έρωτα περνάει" και ζευγάρωσε με τον Justin Vernon, πρωτοπαλίκαρο των Bon Iver.
Ε, αφού τον είχε, να μην τον εκμεταλλευτεί; Του λέει, "Κάτσε να κάνουμε την παραγωγή μαζί". Τι να κάνει και αυτός, έκατσε...

Αν αφήσουμε το χιουμοράκι, έχουμε να κάνουμε με υπέροχες ενορχηστρώσεις, σπαραχτικά backing vocals, ένα συναισθηματικό ρόλερκόστερ, από την μελαγχολία στην αισιοδοξία, και στίχους ουσιαστικούς. Τι με χαλάει; Μονάχα η φωνή της... Θα προτιμούσα να τα έδινε σε μια Sheryl Crow, μια Heather Nova, καποια άλλη τελοσπάντων.

Αν σου αρέσει... καθώς ακούς να σου έρχεται στο μυαλό η φράση "While my guitar gently weeps", ναι του Χάρισον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.