Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Web Therapy" by Lisa Kudrow

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να υπερηφανεύονται για 5-10 πραγματα, ένα απο αυτα είναι σιγουρα η τηλεόραση. Ταυτόχρονα μπορουν και να ντρέπονται, όμως αυτο είναι μια αλλη ιστορία.

Αν οι άνθρωποι που κάνουν τηλεόραση μπορουν να υπερηφανευονται για 5-10 πραγματα, ενα απο αυτα είναι σιγουρα η προσαρμοστικότητα. Ταυτοχρονα οφείλουν και να ντρέπονται για χιλιάδες άλλα, όμως αυτο ειναι επίσης μια άλλη ιστορια.

Στη λογική του "Adapt or Die", υπάκουσαν και οι δημιουργοί των web series. Προιόντων φθήνων, εύκολης διανομής, απο ανεξάρτητους παραγωγους αρχικα, οι οποιοι εκμεταλευόμενοι τις ολοένα αυξανόμενες ταχυτητες του διαδικτύου και την βελτίωση του streaming, επικοινώνησαν απευθείας με το ευρύ κοινο. Ότι δηλάδη συμβαίνει με την μουσίκη ήδη, εδώ και καιρο, σε μεγαλύτερο βαθμο.

Το 2008, εμφανιζέται, ως μέρος αυτής της τάσης, το "Web Therapy". Ιντερνετική σειρα 5λεπτων επεισοδίων με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη όλων, Lisa Kudrow. Βασικός χαρακτηρας η Fiona Wallice(Kudrow), μια ψυχοθεραπεύτρια που πιστεύει πως οι συνεδρίες των 40,50,60 λεπτών οδήγουν τους "ασθενείς" σε ακατάσχετη παπαρολογία. Επινοεί λοιπον το web therapy, δηλαδή σφηνακια ψυχανάλυσης που γίνεται μεσω του iChat της Apple. Το αποτέλεσμα που παίρνουμε εμεις ειναι ουσιαστικά τα αποθηκευμένα βίντεο απο αυτές τις συνεδρείες, σαφώς καλογυαλισμένα.

Τι ιδιαίτερο έχει αυτο ακριβώς;

Πρωτον την νέα περσόνα της Kudrow, που ειναι για άλλη μια φορα ξεκαρδιστική. Δεύτερον την απουσία σεναρίου, μιας και πέρα απο το υποτυπώδες story line, όλα βασιζονται στον αυτοσχεδιασμο. Τρίτον τα guest, που απλώνοται απο την Μόνικα (C.Cox) εως την Meryl Streep!!!

Με αφορμή την μεταφορά του "Web Therapy" στην συμβατική τηλεόραση, σας προτείνουμε να δείτε και σαφώς να κολλήσετε, με τους 3 κύκλους επεισοδίων, στο youtube και το L STUDIO. Δεν θα σας φάει πολυ χρόνο, αλλά θα σας δώσει πολύ γέλιο. Παρόλα αυτα έχετε καιρό, εως τις 19 Ιουλιου οπότε και θα κάνει την πρεμιέρα της η "τηλεοπτική" μεταφορά στο SHOWTIME.
Αν σας αρέσει το χιούμορ του αμέρικάνικου ανεξάρτητου δηλαδή σα να λεμε -που τα έχουμε ξαναπει- του Γούντι Άλεν. "Πνευματώδες", που θα λεγε και μια ψυχη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.